Politika

Primanje u SDP-u

Što to muči Zadrane

Što to muči Zadrane

Sva saznanja koja su u prvom razgovoru s građanima prikupili, vijećnici SDP-a su se obvezali iznijeti na sjednici Vijeća

Klub vijećnika SDP-a uveo je novu praksu primanja građana od strane vijećnika izabranih u Gradsko vijeće koje će se sustavno provoditi svakog mjeseca.

Kako je i najavljeno, prvo primanje i razgovor s građanima održano je u četvrtak od 17 do 20 sati u prostorijama na Trgu 5 bunara.

Već prvog dana pokazao se veliki interes građana ne samo iz Zadra, već i iz Zadarske županije. U trosatnom razgovoru s građanima vijećnici su upoznati s nizom različitih problema s kojima se građani svakodnevno suočavaju, a lokalne vlasti ne nalaze način da ih rješavaju.

Tako se još jednom pokazalo kako tzv. viska politika i politikanstvo ne stanuju u svijesti i svakodnevnici ljudi, te da je za unaprijeđenje kvalitete života građana i zajednice u cjelini ponekad dovoljno napraviti tek neke male pomake koji su njima od životne važnosti.

Tako, pitanja koja su najčešće postavljali bila su vezana uz izdavanje građevinskih dozvola koje se čekaju i po nekoliko godina, unatoč uredno podmirenim financijskim obvezama. Jedan stanovnik Novog Bokanjca izložio je problem slijevanja oborinskih voda u njegovu kuću. Više od godinu i po dana nije uspio riješiti svoj problem i požalio se na nekorektan odnos ovlaštenih ljudi u Gradskoj upravi koji su u dva navrata bili na izvršenju uvida, a do danas nisu poduzeli ništa.

Građanka s područja Maraska parka upozorila je na nesnosan miris koji se širi iz bazena kod Doma umirovljenika te ju je zanimalo kada će se ispuniti često dana obećanja da će se problem sanirati jer se radi o gusto naseljenom i turistički vrlo atraktivnom području. Jednog starijeg Zadranina je zanimalo zašto se ugasio projekt policajca u zajednici s obzirom da u većem broju zadarskih kvartova ne postoji nadzor nad ponašanjem mladih i maloljetnika (opijanje, drogiranje, uništavanje javnih površina i imovine).

Ogorčeni građanin s Poluotoka zatražio je od vijećnika da se snažno zauzmu protiv uklanjanja palmi pokraj Crkve Sv.Šime. Preko vijećnika u MO Maslina gradskim vijećnicima SDP-a su se obratili i stanovnici Melade ogorčeni načinom na koji je reguliran promet nakon zatvaranja raskrižja Puta Nina i Puta Bokanjca.

Većina njih do posla putuje i više od sat vremena, što je, smatraju, nedopustivo u jednom gradu veličina Zadra. Vijećnici su razgovarali i s jednim stanovnikom Kruševa koji priključak za vodu čeka već punih 7 godina. Iako ima građevinsku dozvolu i sam si je prokopao kanal do kuće izračun za cijenu priključka iznosi enormnih 51.000 kn.

Sva saznanja koja su u prvom razgovoru s građanima prikupili, vijećnici SDP-a su se obvezali iznijeti na sjednici Vijeća ili ih u pisanom obliku uputiti mjerodavnim tijelima inzistirajući na žurnom odgovoru i njihovom rješavanju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.