Politika

Branitelji

SDP: Političari su još jednom iskoristili branitelje za reklamu

SDP: Političari su još jednom iskoristili branitelje za reklamu

Većina branitelja ne zna za svoja prava ili ih je sram tražiti pomoć

'Kako vlast hrvatske branitelje pretvara u slučajeve' tema je današnje konferencije za novinare koja se održala u prostorijama SDP-a, a o kojoj su govorili Ingrid Antičević Marinović, saborska zastupnica i predsjednica GO SDP-a Zadar, Ante Kotromanović, saborski zastupnik i predsjednik SDP-ovog Savjeta za branitelje te Dragan Ranj, predsjednik Savjeta za branitelje SDP- a Zadarske županije.

'Želimo skrenuti pozornost na to da se po pitanju Purde i Marića već davno moglo i trebalo nešto učiniti. Bili su dužni odbiti izručenje, ne da su samo trebali nego su bili dužni po zakonu. Uvijek brinu o svom obrazu, a taj su zahtjev skrivali kao zmija noge', istaknula je Ingrid Antičević Marinović.

Predsjednik SDP-ovog Savjeta za branitelje, Ante Kotromanović, smatra kako su svi trebali učiniti više za Purdu i Marića. Ima dosta prijedloga vezanih za branitelje i poboljšanje njihovog statusa no isti ne prolaze jer nije iz vladajuće stranke.

'Da smo ozbiljna država ovaj igrokaz bi davno završio i Purda ne bi ni bio izručen. Smatram da je potrebno podignuti razinu zdravstvene i socijalne zaštite branitelja. Potrebno je napraviti registar u kojem bi se vidjelo tko je bio na prvoj crti bojišnice, a njima bi se dala sva prava, a tko nije bio u borbi. Treba znati razliku, a današnji registar ide samo po abecedi', kazao je Kotromanović.

Dragan Ranj, predsjednik Savjeta za branitelje SDP- a Zadarske županije kazao je kako većina branitelja ne zna za svoja prava ili ih je sram tražiti pomoć.

'Branitelji su i građani drugog reda', nadodao je Ranj.

 

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.