Politika

Smatra Ingrid Antičević Marinović

'Mediji stvaraju lažnu sliku žene'

'Mediji stvaraju lažnu sliku žene'

Renata Sabljar Dračevac smatra da sve više žena pati na poslu, ali društvo je to koje okreće glavu od njih i ne poštuje ih

U povodu Dana žena, Forum žena SDP-a, u svojim prostorijama organizirao je druženje članica, a uz Ingrid Antičević Marinović, predsjednicu GO SDP-a Zadra, okupljene žene pozdravile su Milijana Urošević,predsjednica Foruma žena ŽO SDP-a Zadarske županije i Renata Sabljar Dračevac, predsjednica ŽO SDP-a.

Tradicionalnim obilježavanjem Dana žena u SDP-u žele podsjetiti na dostojanstvo i prava žena te svake godine ukazati na probleme suvremene žene.

Pred nju su postavljeni veliki ciljevi, a društvo je ono koje se treba uključiti i pomoći pri ravnopravnosti spolova.

Domaćica skupa istaknula je kako današnja žena živi život diskriminacije i da je ženama gore nego muškarcima.

'Onaj koji govori o tom lažnom izboru loše čini ženama. Ženina biologija ženi je počesto njezina sudbina, i to je ono što mi u SDP-u želimo promijeniti. Zahtjevima žena udovoljeno je u svega 14%, a u ukupnoj masi tih odobrenih sredstva žene su zajedno s muškarcima dobile svega 5% ili 3 % od onog što su ukupno tražile', kazala je Antičević Marinović.

Renata Sabljar Dračevac smatra da sve više žena pati na poslu, ali društvo je to koje okreće glavu od njih i ne poštuje ih.

'Žene su „mobirane" na radnom mjestu. Da bismo to promijenile, moramo zauzeti pravo mjesto u politici. Mi smo te koje trebaju ove odgovore. Zbog toga je moja poruka da samo puno žena u politici može promijeniti politiku, ali i cijelo društveno stanje', naglasila je Sabljar Dračevac.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.