Politika

Od sada je bivši ...

Čehok podnio neopozivu ostavku na mjesto gradonačelnika Varaždina

Čehok podnio neopozivu ostavku na mjesto gradonačelnika Varaždina

Nagađa se da je Čehok ostavku podnio kako bi otklonio i zadnji uvjet za zadržavanje u pritvoru u Remetincu

Ivan Čehok podnio je neopozivu ostavku na mjesto gradonačelnika Varaždina! Potvrdio je to zamjenik gradonačelnika s ovlastima gradonačelnika Zlatko Horvat dodavši da bi Čehokova ostavka u pisanom obliku u utorak prijepodne trebaka stići u varaždinsku Gradsku vijećnicu, piše slobodnadalmacija.hr

Horvat je rekao da ga je o Čehokovoj ostavci na mjesto gradonačelnika Varaždina izvjestio njegov odvjetnik Vlado Sevšek s kojim je razgovarao u ponedjeljak u večernjim satima. Istaknuo je međutim da ne želi ništa komentirati dok ostavka ne bude službena, odnosno dok ne primi Čehokovu ostavku u pisanom obliku.

- Kad pročitam što stoji u tom dokumentu i ostavka postane službena tada ću imati i komentar - rekao je Horvat koji je preuzeo ovlasti gradonačelnika sredinom lipnja, nakon što je Čehok uhićen zajedno s čelnicima T7 Grupe Davorom Pataftom i Narcisom Huljev zbog sumnje da su oštetili varaždinski gradski proračun za najmanje 29 milijuna kuna.

Nagađa se da je Čehok ostavku podnio kako bi otklonio i zadnji uvjet za zadržavanje u pritvoru u Remetincu. Čehok je naime zadržan u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela za koje je osumnjičen i ostavkom mu se otvara mogućnost da bude pušten iz pritvora.

Prema proceduri, da bi Čehokova ostavka postala službena, ona mora u pisanom obliku stići u Gradsko vijeće koje zatim o tome mora izvjestiti Vladu RH. Vlada bi zatim trebala imenovati povjerenika koji će voditi Grad Varaždin do raspisivanja prijevremenih izbora.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.