Politika

S press konferencije SDP-a

Antičević-Marinović : Vlast vježba atrofirane mišiće na najslabijima!

Antičević-Marinović : Vlast vježba atrofirane mišiće na najslabijima!

Težište SDP-a je upozoriti vladajuće na sprečavanje bezakonja

Jedna od gorućih tema Republike Hrvatske u fokusu je promišljanja zadarskog SDP-a, o čemu je na današnjoj konferenciji za medije govorila saborska zastupnica i predsjednica GO SDP-a Zadar, Ingrid Antičević-Marinović, a riječ je o krizi, malim plaćama, mizernim mirovinama, nezaposlenosti.

Kako pojašnjava Antičević-Marinović, građani su postali pravi čarobnjaci u spajanju kraja s krajem, a vladajući pred kraj svog mandata vježbaju već atrofirane mišiće upravo na najslabijima.

'Osnovno poslanje vlasti trebalo bi biti jak prema slabima, a slab prema jakima, no čini se da oni rade upravo suprotno.

FINA i banke nesankcionirano krše zakon, primjerice, banka kao vlasnik založene nekretnine traži vraćanje potpunom isplatom dugovanja. Smatramo da je to bezočna pljačka i da to treba promijeniti', kazala je Antičević-Marinović.

Težište SDP-a je upozoriti vladajuće na sprečavanje bezakonja.

Osvrnula se Antičević-Marinović i na Zakon o ovrsi, te provedbi i naplati na novčana potraživanja koji je na snazi od 1. 1. 2011., pojašnjavajući da se događaju sve češće blokade dužnika, a država ne sankcionira ponašanje banaka.

'Zakon priječi naplatu na cijelu plaću ili socijalna davanja, poput invalidnine, pa se pitamo kakva je to vlast koja dopušta da se i socijalna davanja plijene?

Naš kazneni zakon ima odredbu koja se gotovo ne primjenjuje, a zove se protupravna naplata', ističe Antičević-Marinović, te poziva vlast da otvori oči prema odgovornima, uz zaključak: 'Socijalna demokracija potrebnija je nego ikada!'


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.