Politika

Obama je Kubu pozvao na promjene

Castro: Obama je glup

Castro: Obama je glup

"Obama je glup", prokomentirao je neuništivi Fidel Castro opservacije američkog predsjednika o Kubi.

Podsjetimo, Obama je prekjučer novinarima kazao kako je spreman promijeniti stav SAD-a prema Kubi "kada vidi ozbiljne namjere i spremnost kubanske vlade da svojim građanima osigura slobode". Obama je pritom pozvao ovu komunističku državu, koja je već 50 godina pod američkim embargom, da se pridruži valu promjena po uzoru na arapski svijet.

"Došlo je vrijeme da se ista stvar dogodi na Kubi. Ako vidimo pozitivne pomake, onda ćemo vam odgovoriti na pozitivan način", poručio je Obama kubanskom režimu.

Castro mu, naravno, nije ostao dužan.

"Istina, mnoge će se stvari promijeniti na Kubi, ali ne zahvaljujući Amerikancima, nego usprkos njima. Možda će se njihovo carstvo srušiti prvo", kazao je u eseju objavljenom u državnim medijima. "Kako lijepo! Kako inteligentno! Tolika velikodušnost nije mu pomogla da shvati kako nakon 50 godina blokade i zločina protiv naše zemlje, nisu uspjeli slomiti naš narod", nastavio je sarkastični Castro.

Osvrnuo se i na odluku američkog suca koji je odlučio da jedan osuđeni kubanski agent mora svoje uvjete puštanja na uvjetnu slobodu odraditi u SAD-u i prije toga se ne smije vratiti svojoj obitelji na Kubu.

"To se moglo očekivati. Inače bi carstvo prestalo biti carstvo, a Obama bi prestao biti glup", zaključio je neuništivi Fidel.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.