Politika

Komentar

Antičević Marinović: Kada HDZ gradi, nikada ne znate koliko će to koštati i trajati

Antičević Marinović: Kada HDZ gradi, nikada ne znate koliko će to koštati i trajati

"Koristim ovu priliku da pozovem sve građane, izađite na izbore, svaki glas je važan", zaključuje Antičević Marinović

Ingrid Antičević Marinović danas je na Narodnom trgu razgovarala s građanima. Iskoristili smo priliku i upitali je za komentar nakon emisije HTV-a, "Sučeljavanje", u kojoj je ponovo bilo govora o tome tko je započeo s vrijednim projektom luke Gaženica, a o tome je vodila raspravu s HDZ-ovom Anom Lovrin.

 

"Tu ne bi trebalo biti prijepora. Postoji zapisi koje se ne može negirati - 2003. godine, ondašnja Vlada Ivice Račana pokrenula je veliki projekt luke Gaženica, već tada su bila osigurana inicijalna sredstva da se krene u realizaciju. Tada je bio i gradonačelnik gospodin Kalmeta. Projekt su svi podržali i nema sumnje da on nosi razvoj, međutim, imamo primjedbu što je taj projekt trebao biti odavno gotov.

Pogledate li na internetskim stranicama, vidjet ćete da od 2005., bilo da se radi o lokalnim ili državnim izborima, HDZ izlazi i ponavlja: dogodine će biti gotovo, dogodine će biti gotovo. Očito je da je i to jedan stari recept. Kada HDZ gradi, nikad ne znate koliko će to trajati i koliko će novca to koštati porezne obveznike. Mi smo taj projekt započeli, mi ćemo ga i dovršiti," kazala nam je Antičević-Marinović.

Pri kraju smo kampanje i još je ostalo malo vremena do konačne odluke. Zanimalo nas jekoje poruke aktivisti Kukuriku koalicije svakodnevno primaju od građana.

"Građani su vrlo racionalni, vrlo realni, ne žele da ih se laže, žele da ih se postepeno odvede u oporavak. Svjesni su težine situacije i da se godinama slušaju lažna obećanja. Naučili su da takvima koji ih nude više ne vjeruju.

Također, dosta ljudi kreće u politički turizam, nude spasonosna rješenja. Vjerujem da oni misle dobro, međutim, u ovom trenutku, nije dovoljno samo misliti, već imati snagu da se to provede. Tu snagu ima upravo naša koalicija. Koristim ovu priliku da pozovem sve građane, izađite na izbore 4. prosinca - svaki glas je važan", zaključuje Antičević Marinović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.