Politika

Predsjednik HDZ-a se nada

Karamarko: Ako će se Gotovina baviti politikom, volio bih da to bude politika HDZ-a

Karamarko: Ako će se Gotovina baviti politikom, volio bih da to bude politika HDZ-a

"Ako se general Ante Gotovina jednog dana odluči baviti politikom, volio bih da to bude politika HDZ-a", izjavio je u razgovoru za Radio Zadar predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Karamarko se, podsjećamo, u Zadru s Gotovinom susreo prvi put od njegovog povratka iz Haaga. Predsjednik HDZ-a i Gotovina srdačno su se izgrlili u zadarskoj katedrali Sv. Stošije. Karamarko je najavio da će se s Gotovinom opet sastati u Zagrebu.

"To ne znači da Gotovina ulazi u HDZ. On je nadstranačka pojava i fenomen, isto kao i general Markač. Mislim da ih čitava Hrvatska ima pravo svojatati. Nemojmo u ovom trenutku politizirati ni stranački opredjeljivati generale", rekao je Karamarko.

No, nije mogao propustiti priliku da istakne kako bi Gotovinu volio vidjeti u redovima HDZ-a. Ukoliko se general bude bavio politikom, Karamarko se nada da će to biti "politika stranke koja je vodila obrambeni rat, na tragu učenja Franje Tuđmana za kojeg znam da ga Gotovina jako respektira".

"Rekao bih da general Gotovina u ovom trenutku zrači duhovnom snagom, koja pokazuje da je daleko iznad stranačkih podjela. Svi dobro znaju što su stranke i što je hrvatska politika u ovom trenutku. Ima tu dosta prljavštine i podmetanja, a Gotovina je daleko iznad toga", kaže Karamarko.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.