Politika

Ususret pravoslavnom Božiću

Milanović Pupovcu: Ja vas neću tolerirati, ja ću vas uvažavati

Milanović Pupovcu: Ja vas neću tolerirati, ja ću vas uvažavati

"Mir Božji, Hristos se rodi", zaželio je predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, koji je okupljene u ovo predbožićno vrijeme, ali i tijekom cijele Nove godine pozvao na toleranciju, mir i međusobno uvažavanje

Ususret pravoslavnom Božiću u zgradi Hrvatskog novinarskog društva održan je već tradicionalni prijem Srpskog narodnog vijeća.

"Mir Božji, Hristos se rodi", zaželio je predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, koji je okupljene u ovo predbožićno vrijeme, ali i tijekom cijele Nove godine pozvao na toleranciju, mir i međusobno uvažavanje.

Na prijemu SNV-a okupio se vrh Vlade i Sabora, na čelu s predsjednicima Zoranom Milanovićem i Josipom Lekom, a došli su i brojni ministri, uprave Arsen Bauk, branitelja Predrag Matić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te saborski zastupnik Nenad Stazić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i bivši predsjednik Stjepan Mesić. Na prijem nije došao predsjednik Ivo Josipović.

Premijer Milanović u svom je govoru istaknuo kako se neće odazvati toleranciji na koju Pupovac poziva.

"Ja vas neću tolerirati jer tolerirati možemo samo nepogode. Ja ću vas uvažavati i s vama ću živjeti, ja vas pozivam ne na suživot, nego na zajednički život", naglasio je Milanović.

Tradicionalno, dodijeljene su i nagrade Srpskog narodnog vijeća.

Nagrada Nikola Tesla za izuzetan doprinos u unapređenju položaja i očuvanju identiteta Srba u Hrvatskoj pripala je novinarki Tatjani Mucić Olujić.

Nagradu Diana Budisavljević Budisavljević za poseban doprinos humanosti i pravednosti primila je Mirjana Galo. Nagrada Svetozar Pribičević za izuzetan doprinos unapređenju hrvatsko-srpskih odnosa i za ostvaranje multietičnosti i multikulturalnosti u Hrvatskoj pripala je posthumno Josipu Reihl Kiru načelniku osječke policije koji je u jesen 1991. godine ubijen na hrvatskoj barikadi dok je išao na sastanak s predstavnicima pobunjenih Srba.

Nagrada Gojko Nikolić za izuzetan doprinos očuvanju vrijednosti antifašizma i antifašističke tradicije u Hrvatskoj pripala je bivšem hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću.

Na kraju je održano tradicionalno lomljenje česnice, okruglog kolača koji se radi na pravoslavni Badnjak i onaj tko u njemu pronađe novčić, imat će sreću naredne godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.