Politika

Izlazi na izbore

Don Ivan Grubišić: Nećemo koalirati s političkim strankama

Don Ivan Grubišić: Nećemo koalirati s političkim strankama

Don Ivan Grubišić će sa svojim Savezom za građansku i etičku Hrvatsku izaći na lokalne izbore u svibnju. S nezavisnom listom izaći će u Solinu, Kaštelima, Podstrani, Omišu, Makarskoj, Šibeniku, Zadru, a možda i na Braču i na Visu.

Kaže da će imati svoje kandidate za gradonačelnika i župana, ali i da nije siguran da će se sam prihvatiti ovih funkcija.

"Mi razmatramo razne mogućnosti koga bi kandidirali za te dvije funkcije. Što se mene osobno tiče, rekao sam da nisam oduševljen da još jedan križ stavljam na leđa", rekao je Grubišić i dodao kako bi na ovim mjestima želio vidjeti mlađu osobu, fakultetski obrazovanu, po mogućnosti iz Splita, ali to nije uvjet.

Ipak, ako uđe u Gradsko vijeće i u Županijsku skupštinu, kaže, obavljat će obje funkcije.

Istaknuo je da će Savez za građansku i etičku Hrvatsku podržati nezavisne kandidate za koje procijene da su u politiku ušli da bi radili za opće dobro, a ne za osobne interese te naglasio da neće surađivati s političkim strankama.

"Mi nećemo koalirati s političkim strankama, niti predizborna koalicija niti poslijeizborna koalicija neće biti između saveza i političkih stranaka", poručio je Grubišić.

Tvrdi da je Željka Prelasa, kandidata za gradonačelnika Sinja, podržao zato što je nezavisan i jer je po svojim dobrim djelima prepoznat u Sinju i Brnazama.

Grubišić ističe kako će se u predizbornoj kampanji zalagati za regionalizaciju.

Smatra da je financijska decentralizacija nužna jer kada bi Dalmacija dobila natrag 70 posto sredstava koja uplaćuje u državni proračun, u roku od dvije godine riješila bi se nezaposlenost.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.