Politika

Pipl mast trast as!

Ingrid Antičević Marinović: Ja nisam savršena, ni u čemu pa ni u engleskom

Ingrid Antičević Marinović: Ja nisam savršena, ni u čemu pa ni u engleskom

U samo nekoliko dana njen govor na engleskom jeziku ima više od 350 tisuća klikova na YouTubeu

"Nikad me novinari nisu toliko često zvali kao ovaj tjedan. Da sam bar toliko zanimanje izazvala u medijima kada sam govorila protiv Sanadera i korupcije" - kazala je za Jutarnji u šali Ingrid Antičević Marinović.

"Mi smo potpuno svjesni svojih zadataka: borba protiv korupcije, vladavina prava, reforma pravosuđa. Mi smo svjesni da moramo ispuniti naše obaveze prema građanima. Mislim da je to naš zadatak u Hrvatskoj i u cijeloj Europi. Jer ljudi nam moraju vjerovati", pročitala je novinaru Jutarnjeg lista na materinjem jeziku Ingrid Antičević Marinović.

Da je to tako rekla i u Bruxellesu, praktički nitko u Hrvatskoj ne bi ni znao da je tog utorka, 19. veljače bila u Europskom parlamentu i obratila se članovima Odbora za vanjsku politiku. No ova SDP-ova zastupnica odlučila se Odboru obratiti na engleskom jeziku. Naime, za nju je titula promatrača u Europskom parlamentu velika čast i priznanje. 

Nakon utorka, 19. veljače, mnogi bi joj tu čast i to priznanje uskratili. U samo nekoliko dana njen govor na engleskom jeziku ima više od 350 tisuća klikova na YouTubeu , mnogi profesionalni i amaterski glazbenici uglazbili su njeno obraćanje odboru, a njena konstatacija Pipl mast trast as, postala je najpopularnija parola u državi. Parola, kojom se danas oglašavaju lokalne birtije.

- Ja nisam savršena, ni u čemu pa ni u engleskom. Za savršenstvom niti ne težim, ali nikad se ne prestajem truditi biti bolja u svemu. Najgore je kod političara samozadovoljstvo, pa čak i onda kad za to ima opravdanja, a kamo li kad ima mjesta opravdanoj kritici, kazala je Ingrid.

Nije pogledala snimku svog govora, onog kojeg su mnogi uglazbili.- Još nisam stigla pogledati snimku i nadam se da glazba nije lošija od teksta.

Na pitanje koje si mnogi postavljaju zašto nije govorila hrvatskim jezikom, odgovorila je samo sa: - Bit će vremena.

JL/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.