Politika

Teška tema

U Saboru napeto zbog proračuna

U Saboru napeto zbog proračuna

Sabor je jutros rad započeo raspravom o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna i primjeni fiskalnih pravila.

Ministar financija Slavko Linić pohvalio se smanjenjem deficita unatoč jako teškim makroekonomskim uvjetima, istaknuo je da je deficit prošle godine smanjen za 0.2 posto i iznosio je 3.4 posto BDP-a, HDZ-ova Martina Dalić usredotočila se na ovu godinu i kako kaže, jako teško stanje u proračunu.

"Ministre, te su teme puno važnije, što ćete poduzeti i kako ćete poduzeti, nego sve ono što je bilo u prošloj godini. Jer ponavljam, 2013. godina je rezultat vaših mjera i vašeg vođenja ekonomske politike. Tu više nikakvih izgovora nema, a ono što vidimo je jako zabrinjavajuće", istaknula je Dalić.

Linić se prisjetio da je Dalić slično pričala i prošle godine.

"Ali očito da je vama osnovno strašiti građane. Onda ih izvijestiti koliko dugova ste ostavili i zašto dugovi nisu u knjigama, nego ih Vlada Zorana Milanovića uvrštava u knjige. Hoćemo o tome govoriti", rekao je Linić.

Nakon što su Liniću HDZ-ovci opetovano replicirali, odgovorio je u svom vrlo poznatom stilu.

"Vidim da vam je stalo do svađe. Volim se svađati. Prema tome, neće biti lako", poručio je Linić.Minutom šutnje obilježena je i godišnjica masakra u Srebrenici. Zastupnicima se obratio predstavnik bošnjačke manjine Nedžad Hodžić.

Podsjetio je da tadašnja Europa nije djelovala i da je Srebrenica sramota za svakog poštenog Europljanina.

"Izražavanjem pijeteta žrtve ne možemo vratiti. Izražavanjem sućuti članovima njihovih obitelji, tugu i bol koji osjećaju ne možemo poništiti. Ali današnja Europa može i mora biti garancija mira, može i mora imati otvorene oči i može i mora u slučaju potrebe, na vrijeme reagirati", poručio je Hodžić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.