Politika

11 minuta i 20 sekundi

Rekordno kratka sjednica Vlade

Rekordno kratka sjednica Vlade

Vlada je danas održala sjednicu koja je završena u rekordnom roku - za 11 minuta i 20 sekundi odrađeno je šest točaka dnevnog reda. U Banskim dvorima nedostajalo je i nekoliko ministara.

Šest točaka dnevnog reda za manje od 12 minuta - novinari koji prate sjednicu Vlade ne pamte da je ikada ovako kratko trajala. Sjednici nije nazočilo ni sedam ministara, od kojih neki koriste godišnje odmore. Uoči početka ministar financija Slavko Linić rekao je da će uskoro sa svojim kolegama početi razgovarati o rebalansu proračuna.

Koliki će rezovi biti, ministar nije rekao. Objasnio je kako se Vlada morala zadužiti za 2014. godinu u studenom zbog problematičnog financijskog tržišta i krize te se tako osvrnuo na prognoze HNB-a koja smatra da bi u ovoj godini moglo biti problematično zaduživanje.

"Prvih šest mjeseci imamo riješeno, domaće i međunarodno, a do tada ćemo vidjeti. Proći ćemo procedure usklađenja prekomjernog deficita i mjera za smanjenje prekomjernog deficita u Europi, a i vidjet ćemo kakvo će biti stanje na tržištima.

Prema tome, Vlada itekako vodi brigu da je ništa ne iznenadi. Za sada sve držimo pod kontrolom i ne treba se nitko brinuti", rekao je Linić.

Vlada je danas prihvatila nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju Konvencije o uzajamnoj administrativnoj pomoći u poreznim stvarima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.