Politika

Sabor RH

Grubišić: Treba raspravljati o kadrovima, korupciji i samoubojstvu na HRT-u

Grubišić: Treba raspravljati o kadrovima, korupciji i samoubojstvu na HRT-u

Saborski zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić poručio je danas kako bi Hrvatski sabor trebao raspraviti o kadrovskim problemima, korupciji te samoubojstvu na HRT-u.

"Nije vrijeme za šutnju već za promjenu tog komunističko-liberalnog Gulaga u nešto drugo", rekao je Grubišić nakon jutrošnje saborske stanke koju su nezadovoljni objedinjavanjem HRT-ovih izvješća za 2012. i 2011. zatražili HDZ-ovci, a zahtjevu su se pridružili laburisti i HDSSB.

"Otkako je Kukuriku na vlasti HRT je dalekovidnica jer netko misli da će Kukuriku na vlasti ostati zadugo i zadaleko", kazao je HDSSB-ovac.

Podsjećajući kako je HDZ upozoravao da je dnevni red suprotno poslovniku prerađen i promijenjen, a točke su objedinjene bez znanja i glasovanja, HDZ-ov zastupnik Jasen Mesić poručio je: "To je prevara svih onih koji su godinu i pol upozoravali kako se mora raspraviti izvješće iz 2011. i to je trebalo napraviti prije izrade novog zakona".

Vlada, podsjetio je Mesić, prvo nije dala mišljenje na izvješća, a onda je ipak dala no, kako je rekao, potreban je poseban tumač da se zaključi je li ono pozitivno ili negativno.

"To se sve događa dok glavni ravnatelj ima faraonske ovlasti, dok se na HRT-u rade čistke i smjenjuju urednici. Stanje je kaotično, pada gledanost, sustavno se favoriziraju vladajući pa ni ne čudi mišljenje reportera bez granica da zbog političkog pritiska Hrvatska pada na ljestvici medijskih sloboda", poručio je.

"Sabor je na početku ove sjednice utvrdio dnevni red i u njemu su tako sastavljene točke te na takav dnevni red nije bilo primjedbi", odgovorio mu je predsjednik Sabora Josip Leko.

Laburist Branko Vukšić kazao je kako mu je sa stajališta HDZ-a jasno ono štu oni traže no dodao je kako je hrvatskim građanima nelogično da sada raspravljamo o nečem od prije tri godine.

"HRT je uz HNB najznačajnija institucija u Hrvatskoj i tko vlada informacijama vlada ovom državom", ustvrdio je Vukšić.

Nakon toga je HDZ zatražio stanku zbog načina vođenja saborske sjednice.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.