Politika

Dnevni red

Vlada opet na okupu nakon odmora

Vlada opet na okupu nakon odmora

Vlada se ponovo okuplja na Markovom trgu na prvoj radnoj sjednici nakon ljetnog odmora uz tanak dnevni red od desetak točaka

Ministri stižu u Banske dvore u sjeni priprema konačnog dogovora predstojećeg rebalansa proračuna i neslužbenih najava poreznog rasterećenja dohotka od iduće godine.

Uz ostalo, očekuje se odluka o prihvaćanju 'Projekta zaštite od poplava' te suglasnost Hrvatskim vodama za zaduženje pri europskoj Razvojnoj banci u visini 40 milijuna eura. Daljnje pripreme trebalo bi preuzeti Ministarstvo poljoprivrede.

Na dnevnom redu je i Izvješće o pregovorima s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj zbog 70 milijuna eura vrijednog projekta Modernizacije sustava socijalne zaštite. Projekt između ostaloga cilja na bolju učinkovitost smanjenjem administrativnih troškova za korisnike, broja djece i odraslih u ustanovama socijalne skrbi, te podršku zapošljavanju radno sposobnih korisnika socijalne pomoći.

Tu su i prijedlozi osnivanja dvaju novih povjerenstava - za suzbijanje učestale pojave neprijavljenog rada u nizu područja, te drugog zaduženog za izradu i praćenje provedbe smjernica aktivne politike zapošljavanja za razdoblje od 2015. do 2017. godine.

Na stolu je i lanjsko izvješće o radu Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, kao i ono o radu HERA-e za isto razdoblje, uz prijedlog budućih nadopuna u području regulacijske sposobnosti elektroenergetskog sustava, s mjerama za razvoj proizvodnje struje iz obnovljivih izvora. Sve u svemu, ne odveć težak uvod u vruću radnu jesen koja je pred vladajućima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.