Politika

Aktualno

Matić o Kotromanoviću kao nasljedniku: Koliko ja znam, to nije istina

Matić o Kotromanoviću kao nasljedniku: Koliko ja znam, to nije istina

Matić se osvrnuo i na posljednje navode branitelja- prosvjednika kako bi ga trebao zamijeniti aktualni ministar obrane Ante Kotromanović

Od sljedeće godine sva obilježavanja vezana uz Vukovar i Domovinski rat u Vukovaru preuzet će Memorijalni centar Domovinskog rata i na taj način spriječiti bilo kakvu politizaciju ove priče - najavio je ministar branitelja Predrag Matić.

"Očekujem naravno, da 18.11. bude onako kako Vukovar to zaslužuje, a to znači jedna dostojanstvena kolona sjećanja na sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje ne samo u Vukovaru, već svih koji su stradali u Domovinskom ratu, isto tako, kao i ponos svim preživjelim braniteljima čiji se doprinos često pomalo zaboravlja.

Ako dođe do nekih nemilih scena ili incidenata,koji su se dogodili kao prošle godine odgovornost preuzimaju organizatori - Grad Vukovar i gradonačelnik. Jedino što vam mogu reći i obećati da će od sljedeće godine sve memorabilije vezane uz Vukovar i Domovinski rat u Vukovaru preuzeti Memorijalni centar Domovinskog rata i na taj način spriječiti bilo kakvu politizaciju ove priče" najavio je Matić.

Matić se osvrnuo i na posljednje navode branitelja- prosvjednika kako bi ga trebao zamijeniti aktualni ministar obrane Ante Kotromanović.

"To mi je prva vijest, kako za njega tako i za mene.Vidjeli ste da i prosvjednici ispred Ministarstva branitelja često govore o nekim zakonima,o nekim informacijama koje oni imaju.

Žao mi je da ja njih moram savjetovati u tom dijelu, pa krivotvorite nešto, mašite s nečim. Dakle, oni pričaju o nečem, ništa ne pokazuju niti dokazuju već četvrti tjedan. Evo moj savjet njima: Nakucajte nešto pa mašite s tim. (pitanje - pa je li to istina?) To morate pitati premijera? Koliko ja znam, nije istina" rekao je Matić.

A resorni ministar osvrnuo se i na poračun svog Ministarstva koje je najveći dobitnik.

"Još jedan dokaz kako se ova vlast brine za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata. Bilo mi je jako teško gledati kolege ministre i ministrice čiji su proračuni od malo pa do drastično srezani. Ministarstvo branitelja je dobilo povećanje iznosa sredstava za sljedeću godinu i mogu reći da će Ministarstvo branitelje ispuniti sve programe, zadane aktivnosti i obaveze" ustvrdio je Matić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.