Politika

10-godišnji plan:

Kotromanović: Plan nam je imati manje djelatnika, ali opremljenijih i sposobnijih

Kotromanović: Plan nam je imati manje djelatnika, ali opremljenijih i sposobnijih

Ministar obrane Ante Kotromanović izvijestio je kako bi plan trebao značajno doprinijeti razvoju oružanih snaga

Vlada je prihvatila nacrt prijedloga dugoročnog plana razvoja Oružanih snaga za razdoblje od 2015. do 2024. godine. Ministar obrane Ante Kotromanović izvijestio je kako bi plan trebao značajno doprinijeti razvoju oružanih snaga.

"To je naš temeljni dokument obrambenog planiranja, a usklađen je sa NATO-om i to će značajno doprinijeti razvoju sposobnosti oružanih snaga RH, ali i sposobnosti NATO-a. Naša vizija je da na kraju ovog razdoblja budu manje, negdje do 15,000 djelatnika, ali da budu bolje obučene, opremljene i sposobne izvršavati određene utvrđene misije i zadaće" zaključio je Kotromanović.

Za realizaciju navedenog plana u narednom 10-godišnjem razdoblju potrebno je izdvojiti najmanje 48 milijardi kuna, istaknuo je Kotromanović.

"Cilj je do 2017. zadržati postojeću razinu obrambenog planiranja i proračun te uz opravak gospodarstva i rast BDP-a stvoriti pretpostavke za realan porast obrambenog proarčuna. Važno je naglasiti da smo mi unatoč poteškoćama zaustavili višegodišnji kontinuiran pad izdvajanja za obranu" poručio je Kotrpmanović.

Vlada je usvojila i nacrt prijedloga nacionalnog plana razvoja kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica za razdoblje do 2016. godine. Ministar zdravlja Siniša Varga rekao je da je to ključni plan Ministarstva koji bi trebao rezultirati, između ostalog, unaprijeđivanjem kvalitete u sustavu i racionalizacijom troškova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.