Politika

GONG upozorava

GONG: Govor mržnje i u kampanji, agitiranje i uznemiravanje birača na izborni dan

GONG: Govor mržnje i u kampanji, agitiranje i uznemiravanje birača na izborni dan

GONG upozorava na dojavljene nepravilnosti tijekom izbornog dana. Krši se šutnja, a bilo je i govora mržnje koji je tijekom kampanje dolazio uglavnom iz HDZ-a.

"Do sada izborni dan prolazi u znaku dojava građana o određenim nepravilnostima i značajnim gužvama na 15 biračkih mjesta u BIH, od toga je 10 u Mostaru. Primjetili smo da veliki broj birača nije bio informiran o proceduri glasanja izvan mjesta prebivališta i samoj registraciji za glasanje u dijaspori", rekao je Media servisu GONG-ov Dragan Zelić. Nepravilnosti se odnose na agitiranje i uznemiravanje birača.

"Od strane pojedinih načelnika općina, primjerice Suhopolja i Petlovca te isto tako od promatrača HDZ-a. Izbornu šutnju kršili su aktivisti oba stožera i Ive Josipovića i Grabar Kitarović. Slali su SMS-ove, e-mailove, letke i putem društvenih mreža. No nema nikakvih snakcija za kršenje izborne šutnje". GONG osuđuje i svaki govor mržnje i očekuje osudu istog. A govor mržnje je dolazio uglavnom iz redova HDZ-a.

 

"I jučer i danas, tijekom izborne šutnje. Očekujemo da se kandidati ograde i osude govor mržnje. Govor mržnje je tijekom kampanje dolazio uglavnom od dijela aktivista iz stožera Grabar Kitarović", izvijestio je Zelić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.