Politika

S press konferencije

HDSSB: koalicija HDZ-SDP izigrava volju birača

HDSSB: koalicija HDZ-SDP izigrava volju birača

Predsjednik osječkog HDSSB-a Krešmir Bubalo rekao je da je "HDZ jednako SDP" te da dvije stranke žele uništiti HDSSB i zatrti regionalizam u Slavoniji i Baranji

Čelnici HDSSB-a ustvrdili su u četvrtak da osječka koalicija HDZ-a i SDP-a nakon održanih izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora pokušava izigrati volju birača, za što su, kažu, dobili nalog iz vrha svojih stranaka pa HDSSB zaključuje kako je Osijek pokus za eventualno buduće funkcioniranje takve koalicije na državnoj razini.

 

Zamjenik predsjednika stranke Karlo Šatvar kazao je na konferenciji za novinare kako je stav HDSSB-a bio da predsjednik četvrti i mjesnog odbora treba doći iz stranke koja je pobijedla u određenoj jedinici mjesne samouprave, zbog legitimiteta koji su mu dali birači.

Ustvrdio je kako je "koalicija HDZ-SDP u pojedinim četvrtima zaobilazila volju birača" te nastojala onemogućiti izborne pobjednike da postanu predsjednici mjesnih odbora ili gradskih četvrti.

Tvrdi kako su se pojedini vijećnici HDZ-a i SDP-a u razgovorima zalagali za načelo da predsjednik vijeća bude iz pobjedničke stranke, ali kako su im "priznali da im je došao nalog iz vrha HDZ-a i SDP-a da i na ovoj najnižoj razini moraju stvoriti koaliciju HDZ-SDP".

"Smatramo da koalicija HDZ-SDP nije dobra, jer grad Osijek očito služi kao svojevrsni pokus, da se vidi na koji način će to funkcionirati i može li to u budućnosti polučiti uspjeh i na državnoj razini", rekao je Šatvar. Izrazio je zabrinutost zbog takve koalicije, jer su se, kaže, u Hrvatskoj na vlasti do sada smjenjivali upravo HDZ i SDP, a Hrvatska je danas zadužena zemlja i jedina članica EU koja je još u recesiji.

Potpredsjednik stranke Stjepan Ribić kazao je kako HDSSB zbog koalicije HDZ-a i SDP-a, koju naziva "domoljubnom kukuriku koalicijom", neće moći ispuniti sve projekte koje je najavio u kampanji.

Predsjednik osječkog HDSSB-a Krešmir Bubalo rekao je da je "HDZ jednako SDP" te da dvije stranke žele uništiti HDSSB i zatrti regionalizam u Slavoniji i Baranji.

Poručio je da dvije stranke "u tome nisu uspjele, a niti neće".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.