Politika

Komentar

Čović: nema uspostave Vijeća ministara bez nove Vlade Federacije BiH

Čović: nema uspostave Vijeća ministara bez nove Vlade Federacije BiH

Hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović, koji je i predsjednik HDZ-a BiH, rekao je kako neće dopustiti uspostavu novog saziva državnog Vijeća ministara BiH ukoliko se usporedno ne formira i nova Vlada Federacije BiH, a u međuvremenu je novi predsjednik ovoga entiteta Marinko Čavara (HDZ BiH) naložio staroj vladi da ne donosi nikakve odluke, smatrajući ih nezakonitim.

 

"Važno je naglasiti da nema realiziranja dogovora u Vijeću ministara bez dogovora o Vladi Federacije, zato ćemo nastaviti razgovarati o Federaciji u nedjelju", izjavio je Čović.

 

Za nedjelju je predviđen susret čelnika stranaka koje čine većinu u državnom Parlamentu Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte, HDZ-a BiH i Saveza za promjene na kojem bi se trebali voditi razgovori oko raspodjele resora u Vijeću ministara BiH.

 

Čović navodi da će njegova stranka dobiti tri ministarske i četiri zamjeničke pozicije, te da je jedna od njih državno ministarstvo financija, a da se oko ostalih vode pregovori. Očekuje da će se postići dogovor koji podrazumijeva istodobnu uspostavu Vijeća ministara BiH i entitetske vlade.

 

"Mislim da je fer prema kolegama da sačekamo nedjelju, kad ćemo ove bilateralne pokušaje peglanja odnosa, koje smo otvorili posljednji put, pokušati okončati i ja sam uvjeren da ćemo to uspjeti na taj način", rekao je Čović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.