Politika

Šuker: Vlada ili čuva Imunološki za nekoga ili nema političke hrabrosti

Šuker: Vlada ili čuva Imunološki za nekoga ili nema političke hrabrosti

Sabor je i danas zasjedanje započeo stankom. Nezavisni Damir Kajin stanku je zatražio kako bi se obratio u povodu sutrašnjeg Dana pobjede nad fašizmom, dok su HDSSB i HDZ stanku tražili zbog, kako su rekli, "poduže stanke u vezi inicijative društva Visia Croatica za spas Imunološkog zavoda". Tisuće građana svojim je uplatama podržalo tu inicijativu, zašto Vlada čeka sa „zelenim svjetlom", pitali su javno HDSSB-ov Boro Grubišić i HDZ-ov Ivan Šuker.

 

"Ovdje pozivam javno i hrvatsku Vladu da donese konačno rješenje o vlasništvu Visie Croatice kao jedinom ulagaču koju podržava Hrvatska udruga bolničkih liječnika i narod. Pozivam Hrvatsku agenciju za lijekove da izvrši prema zahtjevu Imunološkog zavoda žurni zahtjev kako bi se izdalo rješenje za daljnju proizvodnju virusnih, bakterijskih cjepiva kao i krvnih pripravaka," rekao je Grubišić.

"Jer ako su institucije Vlade koje je ova Vlada imenovala i postavila dali zeleno svijetlo za budućnost Imunološkog zavoda, onda se postavlja pitanje zašto Vlada politički to nije izvršila. Dva su razloga ili Imunološki zavod čuva za nekoga ili nema političke hrabrosti donijeti neke odluke," izjavio je Šuker na sjednici Sabora.

Nezavisni Damir Kajin, vezano uz sutrašnji Dan pobjede nad fašizmom, rekao je kako bi antifašistički rat i Domovinski rat trebali biti stupovi Hrvatske, te da se ne bi trebali razdvajati.

"Govorim to između ostalog i jer na neki način kao da svi izgubimo razum u petom mjesecu. Na jedan način obilježavamo Jasenovac, ja na drugi način od gospode doživljavam Bleiburg. Ono što mi nije jasno da dva brda, Pantovčak i ovo ovdje ili gospoda preko puta doživljavaju Oluju ili Vukovarsku epopeju na dva posve oprečna načina. Postavljam si pitanje kome je to u interesu, kome u interesu može biti ova podjela," rekao je Kajin.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.