Politika

Izbori 2015.

HNS: Hrvatska raste, a Dubrovnik to najbolje pokazuje

 HNS: Hrvatska raste, a Dubrovnik to najbolje pokazuje

„Hrvatska raste, a Dubrovnik to najbolje pokazuje", poručio je dubrovački gradonačelnik i član predsjedništva HNS, Andro Vlahušić, na izvještajnoj skupštini njegove podružnice.

„U protekle četiri godine uključujući i ove dane, jug Hrvatske je veliko gradilište, tu vlada velika investicijska i pozitivna klima i to sve zahvaljujući sinergiji, koja dolazi s lokalne razine i onoj koja dolazi od strane Vlade RH. Od Zračne luke Dubrovnik, Plata, Kupara, vodoopskrbe Grada Dubrovnika vrijedne 80 milijuna eura, terminala u Gružu vrijednog 100 milijuna eura, marine u Gružu, koncesije za žičaru, Pelješkog mosta do radova na Luci Ploče, sve to su napori ove Vlade," istaknuo je.

Izvještajna skupština okupila je brojne članove HNS-a, kojima su se pridružili gosti iz koalicijskih i prijateljskih stranaka - SDP-a, HSU-a te Dustre, čiji je predsjednik Željko Raguž izjavio kako će svoje članstvo „pozvati da na izborima zaokruže prijatelje u čije su se kvalitete više puta uvjerili".

Skupštini je prisustvovao i sadašnji saborski zastupnik HNS-a i kandidat na listi za X. izbornu jedinicu Srđan Gjurković koji je rekao kako je ponosan što su Vlada, Sabor i ova koalicija radili na učvršćivanju demokracije i vladavine prava.

„Mi nismo ti koji svojataju da u ime nečega ili neke stranke upravljamo ili odlučujemo o sudbinama, već otvaramo prostor demokraciji i demokratskim načelnima jer je to osnova svakog demokratskog, civilnog i građanskog društva. Mi smo se kao stranka iskazali u jačanju uloge Sabora, Zakona o sportu, brojnim projektima, brigom za mlade.

Digli smo naknade mladima na 2400 kuna, otvorili im prostor za ulazak u radne odnose te donijeli još mnoštvo projekata. Ne mislimo da mladima određujemo sudbinu, već stvaramo suradnju, koordinaciju. To kao koalicija stvaramo jer to je odlika demokracije i to su vrijednosti koje branimo", naglasio je Gjurković.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.