Politika

Parlamentarni izbori 2015.

Nova TV i Dnevnik.hr pokrenuli aplikaciju "Gdje sam 2015."

Nova TV i Dnevnik.hr pokrenuli aplikaciju

Nova TV i njen portal vijesti Dnevnik.hr izvijestili su da su pokrenuli web aplikaciju "Gdje sam 2015.", svojevrsnu anketu čijom upotrebom stranke i kandidati koji izlaze na izbore omogućavaju novinarima te kuće analizu njihovih mišljenja o važnim društvenim temama, a birači uporabom aplikacije mogu vidjeti koja stranka je najbliža njihovim stajalištimam o tim temama.

Nova TV je priopćila u subotu da je pokrenula aplikaciju na adresi i pozvala političke stranke i kandidate na parlamentarnim izborima da koriste aplikaciju i odgovore na 20 tvrdnji koje, kako se ističe, pokrivaju teme relevantne za svakog građanina Hrvatske.

Rezultate će Nova TV koristiti i za izradu analize mišljenja političkih stranaka i koalicija o najvažnijim temama hrvatskog društva, a emitirat će se u Dnevniku Nove TV, navodi se u priopćenju. 

Birači pristupanjem aplikaciji mogu odgovoriti na iste tvrdnje, a na kraju će temeljem svojih odgovora, koji se kreću na skali od 1 do 10 između potpunog odbacivanja i potpunog prihvaćanja tvrdnje, dobiti uvid koja stranka je najbliža njihovim stajalištima.

U priopćenju se napominje da se ta aplikacija prvi put koristi na hrvatskom tržištu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.