Politika

Rezime

Ministri zadovoljni radom Vlade zadnje četiri godine

 Ministri zadovoljni radom Vlade zadnje četiri godine

I ministri su zadovoljni radom Vlade u zadnje 4 godine.

"Jesam da, rekla je Vesna Pusić. Neke stvari uvijek možete drugačije, brže, bolje, kaže ministar pravosuđa Orsta Miljenić, ali obzirom na zatečeno stanje i okolnosti, apsolutno je zadovoljan. Podsjetio je na rezultate:

"Pad neriješenih za 30 posto, preuzeli smo 830 tisuća, sada smo na 550. Skratili smo trajanje prvog stupnja za sto dana. Ako gledamo gospodarstvo sve što smo poduzeli onda možemo vidjeti da smo poduzeli da je prvi put uveden stečaj potrošača, osnivanje firmi, rezanje cijena, vidite koliko smo spustili troškove," kazao je Orsat Miljenić. Ministar obrazovanja Vedran Morar stoji iza svega što je napravio u mandatu.

"Od onoga što sam napravio, gotovo ništa. Stojim iza svega," kaže Mornar. Ministar poduzetništva Gordan Maras mijenjao bi puno toga dok ministar zdravlja ne bi ništa. Siniša Varga kaže da se radi punom parom.

"Mijenjao bih dosta stvari, ali ovo što smo napravili je zbilja puno i zadovoljan sam. Što je bilo najteže? Bilo je dosta teško, ad hoc napraviti analizu je vrlo teško," rekao je Gordan Maras.

"Više nego zadovoljan, postigli smo jako puno u Ministarstvu zdravlja. I dalje, bez obzira što su izbori radimo punom parom za poboljšanje zdravstvenog sustava naših pacijenata," rekao je Varga. Ministar turizma IDS-ov Darko Lorencin pohvalio se rekordnim turističkim pokazateljima, a smatra da ovaj sastav zaslužuje još jedan mandat.

"Mijenjao bih samo jači, bolji tempo. Jasno da smo se dobro uigrali, međuresorno funkcioniramo odlično. Mislim da smo konsolidirali državu, promijenili i način ponašanja. Dobili smo u nasljeđu kao vlada jako težak zadatak, jako velike rupe, kosture u čitavoj priči. Proračun je konsolidiran, proračun je temelj i baza razvoja i smatram da ova politička opcija itekako zaslužuje sljedeći mandat," rekao je ministar turizma


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.