Politika

Politička zbivanja u Hrvatskoj

SDP-ovke nezadovoljne svojim položajem u politici

 SDP-ovke nezadovoljne svojim položajem u politici

Predsjednica Foruma žena SDP-a Gordana Sobol predstavila je na izvještajnoj konvenciji 20 godina rada Foruma no pritom se osvrnula i na aktualna događanja vezana uz zastupljenost žena na izbornim listama.

"Mi jesmo najaktivniji dio SDP-a mi propitujemo i onda kada drugi neće", rekla je Sobol.

"Mi ne želimo biti samo dopadljive, mi ne želimo da nas se hvali u prigodničarskim prilikama i da nas se sjete kada su unutarstrančki izbori," kazala je Sobol. Tražimo mjesta koja nam pripadaju u organima i tijelima stranke ali i na listama od lokalnih do državnih i europskih izbora, na tim mjestima sada sjede naši kolege, rekla je Sobol.

"Ako to nije 40 posto, kako to kaže aktualni Statut onda je to minimalno 36 posto koliko nas ima u članstvu SDP-a. Ne odustajemo od tog zahtjeva i neće nas pokolebati ni sadašnji mizernih 19 posto saborskih zastupnica Kluba SDP-a," dodaje Gordana Sobol.

Forumu se obratila i prva njegova predsjednica Željka Antunović koja je pritom dobila i priznanje zbog čega je i zahvalila. I ona se osvrnula na položaj žena u politici i društvu te je rekla da je, što se nje tiče, premalo žena došlo do bavljenja tema na državnoj razini. Pitanje sudjelovanje žena u političkom životu, barem kad govorimo o SDP-u, nije pitanje statuta i zakona, ali kroz 20 godina čini mi se da smo u SDP-u propustili da to bude naša vrijednost, poručila je Antunović istaknuvši da se o ovoj temi uopće ne raspravlja.

"Za mene to nakon 20 godina, nemojte se ljutiti, ne može biti 40 posto. Naši ciljevi prije 20 godina nisu se promijenili, naši ciljevi su ostali isti. Moja poruka vama ovoga trenutka prigodom 20. obljetnice promijenite taj cilj na 50 posto, osigurajte da muškarci i žene u SDP-u ne govore o ovoj temi kao o nečemu što je zapisano Statutom i zakonom, nego o nečemu što je naša temeljna socijaldemokratska vrijednost," rekla je Željka Antunović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.