Politika

aktualno

HSS bira predsjednika, Beljak jedini kandidat

HSS bira predsjednika, Beljak jedini kandidat
Robert Anic/PIXSELL

Na HSS-ovoj izbornoj skupštini očekuje se gotovo dvije tisuće članova. 810 delegata dio stranačkih tijela birat će tajno, a neka javno

Hrvatska seljačka stranka održava Izbornu skupštinu na Zagrebačkom velesajmu. Oko 800 delegata birat će novo vodstvo i radna tijela. Jedini kandidat za predsjednika stranke je aktualni šef Krešo Beljak.

Na HSS-ovoj izbornoj skupštini očekuje se gotovo dvije tisuće članova. 810 delegata dio stranačkih tijela birat će tajno, a neka javno, u skladu sa statutom i pravilnikom stranke. Kao i dosad tajno će birati predsjednika, potpredsjednike, glavnog tajnika, članove Predsjedništva i predsjednike regionalnih organizacija HSS-a.

Krešo Beljak jedini je istaknuo kandidaturu za šefa stranke. Uoči skupštine pismom su se delegatima obratili Marijana Petir, župan Darko Koren i zagrebački vijećnik Nenad Matić koji su se željeli kandidirati za predsjednika HSS-a, no nisu mogli sudjelovati jer su kao još nekolicina istaknutih članova pod stegovnim postupkom. Vodstvo stranke na čelu s Beljakom optužili su da vode HSS u propast te ih pozvali da se tome suprotstave.

U utrci za mjesta potpredsjednika kandidati su iskusni na toj poziciji - Stjepan Kožić, Željko Lenart, Ana-Marija Petin, Davor Vlaović i Hrvoje Petrić. Isti toliko je i kandidata za birane članove Predsjedništva na prijedlog lokalnih organizacija - Stipo Gabrić Jambo, Boro Bašljan, Mirko Butković, Mirko Horvat i Zdravko Kelić. Aktualni glavni tajnik Ilija Ćorić kandidat je za glavnog tajnika stranke.


Reci što misliš!