Politika

Aktualnim prijepodnevom počet će 3. sjednica Hrvatskoga Sabora

Reformisti počinju prikupljati potpise za interpelaciju o radu Vlade

Reformisti počinju prikupljati potpise za interpelaciju o radu Vlade

Aktualnim prijepodnevom počet će 3. sjednica Hrvatskoga Sabora.

Nakon utvrđivanja dnevnog reda sjednice, zastupnici će postavljati pitanja premijeru i ministrima.

Na ovoj sjednici parlament će se suočiti s jednom a možda i dvije interpelacije o radu Vlade. SDP-ov šef Zoran Milanović navodi: razlog je loš Vladin odgovor na međunarodnu arbitražu o kreditima u francima koju pokreću banke pa nude svoje rješenje:

"Izvješće Hrvatskom Saboru, isticanje prigovora nenadležnosti i istupanje iz tih ugovora i zaključci da se ti ugovori od trenutka Hrvatske u EU u punopravno članstvo ne primjenjuju", rekao je Milanović.

Reformisti počinju prikupljati potpise za interpelaciju o radu Vlade, a sporno je područje radnog zakonodavstva. Kažu da je rad na neodređeno u hrvatskoj potpuno izčeznuo. Interpelacije je komentirao šef HDZ-a Tomislav Karamarko koji i dalje barata svojim podacima.

"Upropastili su skoro Hrvatsku, 100 milijardi novih dugova, 100 tisuća ugašenih radnih mjesta, preko sto tisuća iseljenih mladih ljudi", rekao je Karamarko. Što se saborskih novina tiče, predsjedništvo Sabora odlučilo je da se zastupnicima koji na to imaju pravo, neće isplaćivati naknada za odvojeni život u dok Sabor ne zasjeda. Ušteda je to od gotovo milijun kuna, hvali se šef parlamenta Željko Reiner dok u Mostu, ključnom igraču stabilnosti većine, žale što se nije išlo u cjelovite reforme prava i dužnosti jer kako je Robert Podolnjak prošlog tjedna zaključio - zastupnička plaća je dovoljna, no, kako se požalio, za promjenama nema volje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.