Politika

Izbori u HDZ-u

HDZ bira novog predsjednika, Karamarko jedini kandidat: Ispričao viziju za iduće 4 godine

HDZ bira novog predsjednika, Karamarko jedini kandidat: Ispričao viziju za iduće 4 godine

Održavaju se unutarstranački izbori za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Članovi HDZ-a birat će predsjednika stranke prvi put po principu "jedan član - jedan glas", na biračkim mjestima u gradskim, općinskim i područnim izbornim povjerenstvima, do 19 sati. Jedini kandidat je sadašnji predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

 

Karamarko će glasovati u 9,45 sati na biračkom mjestu u Zagrebu (Gundulićeva 21a, Donji Grad), a nakon glasovanja će dati izjavu za medije. Doček izbornih rezultata za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) održat će se u Središnjici HDZ-a (Trg žrtava fašizma 4, Zagreb). Obraćanje Tomislava Karamarka očekuje se u 21 sat.

 U svojoj viziji za iduće četiri godine vođenja HDZ-a, koju je pod sloganom "Za pobjednički HDZ i jedinstvenu Hrvatsku" uputio članovima stranke, Karamarko je istaknuo da će u tom razdoblju raditi na uklanjanju radikalizma i isključivosti iz hrvatskoga javnog prostora i poticati atmosferu dijaloga; da će novoj generaciji članova HDZ-a otvoriti prostor za preuzimanje najodgovornijih dužnosti u stranci i državi; da će nastaviti s demokratizacijom i modernizacijom HDZ-a kao europske demokršćanske stranke te promicati temeljne vrijednosti demokršćanstva u hrvatskom društvu - domoljublje, pravednost, solidarnost i supsidijarnost. Navodi i da će u idućem razdoblju kroz djelovanje u Vladi osigurati cjelovito provođenje gospodarskoga programa HDZ-a do potpunog gospodarskog oživljavanja Hrvatske, uklanjati prepreke povratka investitora, poticati demografsku obnovu i zaustavljanje odlaska mladih u inozemstvo. Najavio je i snažnu potporu Hrvatima u BiH i učvršćivanje odnose s Hrvatima izvan zemlje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.