Politika

Međunarodni sajam industrijske tehnologije

Merkel ugošćuje Obamu u baroknome dvorcu Herrenhausen

Merkel ugošćuje Obamu u baroknome dvorcu Herrenhausen

Američki predsjednik Barack Obama u nedjelju će otvoriti "Hannover Messe 2016", međunarodni sajam industrijske tehnologije na kojemu su Sjedinjene Države prvi put zemlja partner, a drugi ključan događaj predsjednikova dvodnevnog posjeta tom gradu je sastanak s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u dvorcu Herrenhausen, koji će skrenuti pozornost na tu raskošnu baroknu građevinu.

Njemačka kancelarka u nedjelju navečer će u Herrenhausenu prirediti svečanu večeru za američkog predsjednika, a u ponedjeljak će se u njemu održati mini-summit kojemu će uz Merkel i Obamu prisustvovati britanski, francuski i talijanski čelnici.

Barokni dvorac iz 17. stoljeća s pomno uređenim baroknim vrtovima najprivlačnija su lokalna turistička atrakcija koja godišnje privuče oko pola milijuna posjetitelja.

Dvorac i njegovi vrtovi bili su jako uništeni tijekom savezničkih zračnih napada krajem Drugoga svjetskog rata, a ponovno su otvoreni za javnost 2013. nakon višegodišnjeg renoviranja i građevinskih radova.

Tijekom dvodnevnog boravka u Hanoveru Obama će odsjesti u apartmanu smještenom u glavnoj zgradi luksuznoga konferencijskog centra Seefugium u zelenilu i blizu jezera. Luksuzni centar nalazi se petnaestak minuta vožnje od Hanovera.

Mjesto je savršeno za nesmetan boravak i osobnu sigurnost predsjednika jer su najbliže zgrade od luksuznog centra udaljene oko pola kilometra.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.