Politika

Zloupotreba položaja

Bandić o uhićenju Šostara: Znate moj stav prema pravnoj državi

 Bandić o uhićenju Šostara: Znate moj stav prema pravnoj državi

Šostar je uhićen navodno zbog sumnji u zloupotrebu položaja i ovlasti. Evo kako je uhićenje dugogodišnjeg bliskog suradnika komentirao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

U Zagrebu je uhićen Zvonimir Šostar, bivši pročelnik gradskog ureda za zdravstvo, bliski suradnik Milana Bandića i sadašnji ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar. Navodno su razlog višemilijunske malverzacije na štetu grada.

Šostar je uhićen navodno zbog sumnji u zloupotrebu položaja i ovlasti. U Ravnateljstvu policije zasad šute, iako dio medija javlja da su u tijeku pretresi njegovog stana i ureda, u njegovom uredu su to demantirali i rekli da ne znaju o pretresima ništa. Više detalja o akciji PNUSKOK-a zasad nije poznato. Neslužbeno Večernji list ipak doznaje da je riječ o malverzacijama teškim 30-ak milijuna kuna iz vremena dok je Šostar bio na mjestu pročelnika.

Osim njega, navodno je osumnjičena još jedna liječnica iz gradskog Ureda za zdravstvo te nekoliko osoba iz trgovačkih društava s kojima su dogovarali poslove. Tijekom dana svi bi trebali biti dovedeni u USKOK na ispitivanje.
 
Inače, nekadašnjeg pročelnika Bandićeve administracije veže se uz nekoliko manjih skandala. Između ostalog, 2011. aferu podvođenja starleta za elitu no te je medijske napise odbacio.
 
Pažnju su 2007. privukle i fotografije s njegove rođendanske proslave i striptizetom koja mu pleše u krilu. Tad je rekao da on nije naručio i platio nastup.
 
Evo kako je uhićenje dugogodišnjeg bliskog suradnika komentirao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
 
‘Vi znate moj stav prema pravnoj državi RH. U ovoj državi svatko treba raditi svoj posao i odgovarati za to. To se odnosi na sve moje kolege, pa i na kolegu Šostara‘‘, rekao je Bandić.Na novinarsko pitanje vjeruje li da je bivši pročelnik kriv, odgovorio je ‘‘sve će pokazati vrijeme‘‘.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.