Politika

Kaže da je očekivao ovu odluku

Baldasar ne odstupa s mjesta gradonačelnika

 Baldasar ne odstupa s mjesta gradonačelnika

SDP je odlukom o raspuštanju splitskog ogranka pokazao da ne zna što je demokracija, rekao je čelnik raspuštenog stranačkog ogranka Ivo Baldasar.

Kaže da je očekivao ovu odluku, ali da je ipak očekivao da će se obračunati s njim, a ne udariti na cijeli ogranak.

"Ja sam očekivao da će se ići na mene ili da će me izbaciti ili da će me smijeniti s mjesta predsjednika stranke, a nakon toga izbaciti. To je bilo za očekivati, takve najave i izjave su bile, osobito nakon izjave gospodina Peđe Grbina. Iskreno mi je žao zbog organizacije i mojih starijih kolega i kolegica", rekao je Ivo Baldasar. Odluka nije neočekivana, ali tajming jest, poručio je Baldasar:

"Datum izbora na svetog Duje me duboko razočarao kao i većinu ljudi. Mogli su izabrati dan prije ili poslije, vjerojatno dan poslije su mogli bez ikakvih problema napraviti. Izabrali su baš dan svetog Duje što je još jedna poruka prema nama."Baldasar s gradonačelničke funkcije neće odstupiti - dalje ću sam, kaže i smatra da će se jedan dio ljudi vratiti u SDP no ne i on. Planira se kandidirati kao nestranački kandidat. Čuo se, dodaje i s Komadinom i s Bernardićem.

"Zvao me jučer Zlatko Komadina, bio je više nego korektan i prilično uznemiren s ovom situacijom. Ja sam mu predvidio ovo, rekao sam mu da će se ovo dogoditi. On je duboko razočaran stanjem. On je isto jedan od onih veterana koji su emocionalno vezani za SDP, više nego ja tako da je i njega ovo iznimno pogodilo. Čuo sam se s Davorom Bernardićem koji mi je ispričao sve kako je bilo i s još nekim drugim kolegama."

Baldasar je rekao kako je i u neslužbenoj komunikaciji s Marinom Jurjevićem imao uvjeravanja da se njihovo ogranak neće raspustiti, no dva dana kasnije to se dogodilo. Odbacio je tvrdnje i kako je ikada Milanovića usporedio s Goebblesom rekavši kako je njegove metode usporedio s njim te da je, "na žalost bio u pravu". Smatra i da su ga neprekidnim ponavljanjem iskrivljene izjave kao i polaganja vijenaca na obljetnicu NDH htjeli diskreditirati i povezati s ustaštvom.

"Više puta sam kritizirao i jedini sam kritizirao onu pojavu tzv. Glavaševe garde odijeveni onako kako su bili i jasno aludirali na nacističke simbole. Drugi su svi šutjeli." Baldasar je rekao i da je njegovo poimanje socijaldemokracije drugačije od Milanovićevog rekavši da si, kad jednom dođeš na gradonačelničku ili premijersku funkciju, onda gradonačelnik ili premijer svih građana. "Neću se vratiti u SDP ali neću otići ni u jednu desnu stranku", poručio je za kraj Baldasar.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.