Politika

Za vijećnička mjesta natječe se pet listi

Troje kandidata za načelnika Murter-Kornata

Troje kandidata za načelnika Murter-Kornata

Troje je kandidata za načelnika općine Murter-Kornati, a pet listi natječe se za mjesto u Općinskom vijeću od 11 članova, na prijevremenim izborima koji će se u toj općini održati u nedjelju, 29. svibnja.

Općinsko vijeće Murter-Kornata raspušteno je jer u zakonskom roku nije donijelo proračun za ovu godinu, kao ni odluku o privremenom financiranju. Istodobno s vijećem, razriješen je i načelnik općine Ivan Božikov (HSS). Na njegovo mjesto na prijevremenim izborima kandidira se troje kandidata - HDZ-ova Željana Šikić, nezavisna Mande Turčinov Ježina te kandidat HSS/HNS-a Toni Turčinov.

Za vijećnička mjesta natječe se pet listi - HDZ-ova, HSS-ova, lista SDP/HSU-a te dvije nezavisne, odnosno liste grupe birača, čiji su nositelji Mate Skračić i Zoran Šikić.

Na dan izbora birači će svoje pravo moći ostvariti na tri biračka mjesta - Političke stranke dužne su noćas do ponoći odrediti članove biračkih odbora u prostorijama Narodne knjižnice i čitaonice, Turističke zajednice te u zgradi Osnovne škole Murterski škoji.

za ta mjesta i dostaviti njihova imena Općinskom izbornom povjerenstvu.

Općina Murter-Kornati nalazi se u Šibensko-kninskoj županiji i ima nešto više od dvije tisuće stanovnika.

Sve obavijesti o provedbi prijevremenih izbora mogu se dobiti u Općinskom izbornom povjerenstvu Murter-Kornata i Državnom izbornom povjerenstvu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.