Politika

Reakcije na premijerov poziv za ostavkama

Karamarko: Orešković je izgubio naše povjerenje, slijedi ili preslagivanje većine ili izbori

Karamarko: Orešković je izgubio naše povjerenje, slijedi ili preslagivanje većine ili izbori

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko obratio se javnosti iz sjedišta svoje stranke, a nakon što je premijer od njega kao prvog potpredsjednika te od potpredsjednika Bože Petrova, zatražio ostavke na te funkcije.

- Bili smo primorani doći ovdje u petak popodne, a nismo to planirali. No nakon premijerove izjave kojom traži moju i ostavku gospodina Petrova. Moram priznati da sam time začuđen, naročito jer sam i na našem Saboru dobio njegovu podršku, rekao je Karamarko.

- Naravno da ostavku ne prihvaćam, pa mi smo najjača stranka. Za Oreškovića je glasalo 67 ljudi, u Saboru. Mi ćemo razmisliti i razmišljamo. Orešković ne uživa naše povjerenje, ovaj salto mortale koji je izveo nerazumljiv nam je.

Neka objasni i što je radio u SOA-i? Duguje to javnosti. Povjerenje je izgubio, sutra imamo predsjedništvo stranke, donijet ćemo neke odluke o svemu što je pred nam., rekao je Karamarko.

Na pitanje je li Vlada pala kaže: - Nećemo nikoga povlačiti za rukav da Vlada opstane. Sutra imamo predsjedništvo i vidjet ćemo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.