Politika

Izvanredna pressica

Karamarko: HDZ pokreće opoziv premijera

 Karamarko: HDZ pokreće opoziv premijera

HDZ danas pokreće postupak opoziva premijera Tihomira Oreškovića, rekao je prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko okružen svim ministrima iz kvote HDZ-a.

Rekao je da je za to dosta razloga i da se pred očima javnosti odvija jedna situacija koja nije dobra te da je Vlada disfunkcionalna.

"Mislim da bi jednostavno trebalo prestati ovo što je sada na sceni, a to su prepucavanja, loši odnosi ili poluodnosi. Mislim da Hrvatska nema vremena i strpljenja za takve odnose. Prema tome, ova Vlada doista treba biti homogena, trebala bi biti čvrsta i jedinstvena ako želi postići sve ono što smo sebi nametnuli kao ciljeve", rekao je Tomislav Karamarko.

Rekao je da postoje ruke za rušenje Vlade. I predsjednici sam naznačio u kojem bi to smjeru moglo ići, rekao je Karamarko istaknuvši da su o svemu puno razgovarali i da je njihovo mišljenje u svemu izbalansirano.

Ne možemo dopustiti da nam pada kreditni rejting jer se potpredsjednik Vlade ne slaže s predsjednikom, to je nedopustivo.

Karamarko je kazao kako će nastojati da preslagivanje bude što kraće, ako je to opcija.

Karamarko je uputio apel SOA-i da se ne upušta u praćenja i sudjelovanje u ovom potencijalnom preslagivanju. Također je zamjerio Oreškoviću što se 'bavio prvotno SOA-om, a ne javnim financijama'.

"Instalirao je u SOA-u čovjeka koji nije bio izbor HDZ-a", rekao je.

Karamarko je ipak sada stava da premijer mora biti političar, iako je on doveo Tihomira Oreškovića na poziciju predsjednika Vlade iz farmaceutske tvrtke Teve.

"Ja se vidim svakako i ja se vidim nikako", odgovorio je Karamarko na pitanje kako sebe vidi u potencijalno presloženoj Vladi.

"Orešković je nazvao gospodina Webera, koji je šef pučana u EU parlamentu, i peceo podršku za sebe. Orešković nije član niti jedne stranke. Pučani se ne petljaju u posao stranaka iz svoje obitelji. To je mala manipulacija Oreškovića, to sam mu malo zamjerio", komentirao je jučerašnju informaciju da je Weber zapravo podržao aktualnoh hrvatskog premijera nauštrb HDZ-a.

"Apeliram na sve ljude koji su u politici, koji su politički misleći, i razmisle kako dalje. Moj dojam je da Most kao kolektiv nije imao svoju glavu. Kolektiv mora imati neku strukturu. Ne želim ih obezvrijediti i povrijediti, ali nisu imali dobru taktiku".

"Gospodin Milijan Brkić ima privatnu obvezu, ali ja ne smijem reći o čemu se radi".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.