Politika

Reakcije

Nastavlja se diplomatski rat između hrvatske i srbijanske vlade

 Nastavlja se diplomatski rat između hrvatske i srbijanske vlade

Nastavlja se diplomatski rat i dizanje tenzija između hrvatske i srbijanske vlade.

Srbijanski premijer Vučić u petak je Hrvatsku opisao kao ‘mjesto povampirenja ustaške ideologije‘, te dodao da neće dopustiti ‘novu Oluju‘.

"Svjedoci smo kako se iz ponora vraćaju na scenu ideje nekadašnje NDH, ali mi ćemo mirno i ponosno, ponavljam, mirno, istrpjeti sve to."

U međuvremenu je srbijanska policija na graničnom prijelazu uhitila pa pustila muškarca iz Osijeka zbog terorizma u Domovinskom ratu. Tražili su njegovog imenjaka. Hrvatski inoministar Kovač oštro je reagirao.

"Mi to nećemo tolerirati. Mi tražimo od Srbije da konačno Hrvatskoj, hrvatskim vlastima prikaže popise svih onih koji su u Srbiji osumnjičeni, optuženi, zbog kojih je u Srbiji raspisana tjeralica, ili kojima je u Srbiji suđeno u odsutnosti. Ovakvo ponašanje, ovakvo zastrašivanje i provokacije mi više nećemo trpjeti i na ovaj način Srbija nikada neće ući u Europsku uniju. Hrvatska je spremna na protumjere."

Na to je pak jučer poslijepodne odgovorio srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić.

"Vrhunac cinizma i bezobrazluka Kovača je i u tome da traži ispriku od Srbije. Oni koji su klali i ubijali Srbe u koncentracijskim logorima traže isprike od svojih žrtava", navodi se u Dačićevoj pisanoj izjavi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.