Politika

Potres u Živom zidu

Javio se "nestali" zastupnik Runtić: Živi zid se vodi iz dnevnog boravka

Javio se

Živo je u Živom zidu nakon osvojenih osam mjesta u Saboru s koalicijskim partnerima. Navodno nestali zastupnik Hrvoje Runtić oglasio se javnosti nakon optužbi vodstva stranke za pokušaj sabotaže Živog zida. Tvrdi da je upravo on žrtva neosnovane hajke.

Hrvoje Runtić u Sabor je ušao kao nositelj koalicijske liste u 4. izbornoj jedinici, i to kako tvrdi, unatoč opstrukciji iz vrha Živog zida. Ivana Sinčića i Ivana Pernara proziva zbog samovolje.

Tvrdi da je od trojca Sinčić, Pernar i Palfi samo tražio da se Živi zid nakon pet godina konačno počne voditi sukladno zakonima i statutu, a ne iz nečijeg dnevnog boravka. Runtić demantira i tvrdnje da se nije odazvao njihovu pozivu na sastanak, koji je zapravo ispao osnivačka skupština nove stranke.

"Cijela ta priča je suluda što se mene tiče. Te dezinformacije koje se šire po društvenim mrežama da je mene kupio Vaso Brkić i da je moj cilj preuzeti i uništiti Živi zid su čak matematički nemoguće, jer ako Glavni odbor ima sedam članova, a ja sam jedan od njih, ja ne mogu ni fizički ni teoretski preuzeti stranku."

Sinčić je u međuvremenu potvrdio osnivanje nove stranke u bandićevskom stilu nazvane ‘Živi zid Ivana Vilibora Sinčića‘. Ovako je to objasnio za HTV.

"Tu se radi o nekakvim pravnim zavrzlamama čisto radi sigurnosti. Međutim, nema nikakvog problema unutar stranke. To je jedna rezervna opcija i to je sve. Mi kontroliramo obje pravne osobe i to je cijela priča." Runtić smatra da se krši zakon...

"To je protuzakonito. Ne može se biti predsjednik dvije stranke. Po meni je to nakaradno ali upućuje na to da su ove činjenice koje sam maloprije iznio, da se stranka ne vodi onako kako bi sde trebala voditi, točne." 

I dok novopečeni zastupnik poručuje da će u Saboru ostati vjeran načelima i programu Živog zida, Sinčićev komentar Runtićevih navoda do zaključenja priloga nismo uspjeli čuti, jer nije odgovarao na pozive.

Na Facebook stranici Živi zid je u međuvremenu prozvao medije za ponovno sudjelovanje u napadima na njihovu organizaciju. Poručuju to je tek kratkotrajni udar, a mandati su sigurni jer se Živi zid sigurno neće prodati.  (ms)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.