Politika

Postignut je dogovor

HDZ i manjine: Nakon sastanka zadovoljstvo, nejasno o Hasanbegoviću

 HDZ i manjine: Nakon sastanka zadovoljstvo, nejasno o Hasanbegoviću

Prvi sastanak HDZa i izabranih zastupnika manjina oko sastavljanja nove Vlade prošao je dobro, drugi, jučerašnji, još bolje. To se može zaključiti iz izjava Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca koji su stali pred novinare nakon sastanka.

Postignut je dogovor što će iz sporazuma svih osam zastupnika ući u program Vlade, no nije puno rečeno o sadržaju.
 

"Mogu reći da smo temeljem prijedloga predstavnika nacionalnih manjina precizbno dogovorili koji će to biti elementi iz toga prijedloga koje ćemo uvrstiti u budući program hrvatske Vlade", rekao je Plenković.

"Danas smo usuglasili točke koje su predložene u zajedničkom sporazumu o ostvarivanju temeljnih prava nacionalnih manjina i usuglasili smo se da onda te točke budu ugrađene u zajednički program Vlade", rekao je Pupovac.Na pitanje hoće li zastupnici manjina dati svoje potpise ako u vladi ostane Zlatko Hasanbegović, od Pupovca nejasan odgovor.

"O svim drugim aspektima sastava Vlade, kao ni prošli put, tako ni ovaj put, nismo razgovarali", rekao je Pupovac.Ubacio se na to Andrej Plenković.

"Mogu ja tu nešto reći? Ja vas lijepo molim, dakle, sve ove špekulacije koje čitate o sastavu Vlade, ministrima, to je sve račun bez krčmara. Dakle, nikakvog razgovora niti sa kolegama iz Mosta, niti sa predstavnicima nacionalnih manjina o sastavu Vlade, o pojedinim ministrima nije bilo niti će ih još biti", zaključio je Plenković.Kraj pregovora trebao bi biti za nekoliko dana.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.