Politika

Citirao Đorđa Balaševića

Bivši ministar optužio HDZ i Adris grupu da se "vole javno"

Bivši ministar optužio HDZ i Adris grupu da se

Siniša Varga, bivši ministar zdravstva u vladi Zorana Milanovića, optužio je HDZ i Adris grupu Ante Vlahovića da su previše kadrovski povezani, posebice u sektoru zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Novi državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, Tomislav Dulibić, radio je u Croatia osiguranju, donedavnoj državnoj tvrtki koju je Vlada Zorana Milanovića prodala Adrisu, a kupoprodajni ugovor je svečano potpisao tadašnji ministar financija Slavko Linić.

I supruga ministra zdravstva Milana Kujundžića zaposlena je u Adrisu i to na mjestu ravnateljice poliklinika, a novi direktor Croatia Osiguranja je Damir Vanđelić. On je godinama u vodstvu Adris grupe, a javnosti je postao poznatiji nakon izbora 2015. godine kada se spominjao kao mogući nestranački premijer, ali na koncu je ipak izbor pao na Tihomira Oreškovića.

Varga u objavi na Facebooku upozorava i da je autor nove strategije reforme dopunskog osiguranja, koju je pokrenuo bivši HDZ-ov ministar Dario Nakić, zaposlenik Adrisa Marko Pokrajac.

"Nek su mi gazili njivom, mojom se sladili šljivom, uvek je lopova bilo jer ćuk je ćuk i vuk je vuk", završava svoju objavu Varga, citirajući pjesmu Đorđa Balaševića.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.