Ostalo / Zadarska županija

Neće biti zaboravljeni

Sjećanje na mučki ubijenu obitelj Čengić

Sjećanje na mučki ubijenu obitelj Čengić

Tog kobnog 18. siječnja 1992. godine od agresorske ruke živote je izbubila nevina četveročlana obitelj, otac Drago, tad 39-godišnjak te njegova 32-godišnja supruga Nevenka i njihove dvoje malodobne djece - Slobodan koji je imao 11 godina i 5 -godišnji Goran

Svake godine u mjesecu siječnju na tužnu obljetnicu masakra obitelji Čengić koji se zbio prije 18 godina, točnije 18. siječnja 1992. godine u znak sjećanja vijence i svijeće na grob obitelji Čengić polažu izaslanstva Grada Benkovca i Grada Knina zajedno sa preostalom obitelji Čengić tj. majkom i bakom stradalih Marijom Čengić i ostalom rodbinom.

Počast mučko ubijenoj obitelji su odali i položili vijence ispred Udruge hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Zadarske županije predsjednica Ljubica Krcić te dopredsjednica Marija Mitrović kao i predstavnici HVIDR-e Benkovac i UHDDR-a Benkovac.

U ime Grada Benkovca vijence su položili i zapalili svijeće saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Benkovca Branko Kutija te dogradonačelnik Mirko Erstić, dok su kao predstavnici Grada Knina stradalnicima odali počast i položili vijence pročelnica za gospodarstvo Anka Matić te Paško Ivanović iz protokola i odnosa s javnošću Grada Knina. Sveti blagoslov i propovijed je predvodio mons. Nikola Dukčić.

Tog kobnog 18. siječnja 1992. godine od agresorske ruke živote je izbubila nevina četveročlana obitelj, otac Drago, tad 39-godišnjak te njegova 32-godišnja supruga Nevenka i njihove dvoje malodobne djece - Slobodan koji je imao 11 godina i 5 -godišnji Goran.

Pokloniti se žrtvama, zapaliti svijeće i položiti vijence je najmanja gesta kojom možemo doprinijeti u patnji koju osjeća obitelj stradalih te tako ne dopustiti da ove nevine žrtve padnu u zaborav.


Reci što misliš!