Ostalo / Zadarska županija

Svečano obilježavanje - Maslenica '93.

Predstavljen program obilježavanja 18. obljetnice vojno-redarstvene akcije Maslenica '93.

Predstavljen program obilježavanja 18. obljetnice vojno-redarstvene akcije Maslenica '93.

Ta se akcija, hrabrost i požrtvovnost hrvatskih branitelja nikada neće i ne smije zaboraviti, poruka je župana Stipe Zrilića

Jutros je u maloj vijećnici Županije predstavljen program obilježavanja 18. obljetnice vojno-redarstvene akcije 'Maslenica '93'.

 

'Program će se odvijati u tri dana, petak (21.siječnja), subota (22.siječnja) i nedjelja (23.siječnja). Ovim putem želimo naglasiti važnost i veliko značenje ove akcije u Domovinskom ratu, naročito za ovo naše područje', rekao je zadarski župan Stipe Zrilić.

'Također, ovom se obljetnicom, kao i svake godine, ponovno prisjećamo velikog uspjeha naših branitelja i općenito, hrvatskih vojnih snaga Domovinskog rata, šaljući poruku kao se ta akcija, hrabrost i požrtvovnost hrvatskih branitelja nikada neće i ne smije zaboraviti', zaključio je Zrilić.

SVEČANI PROGRAM:

Petak, 21. siječnja 2011. godine

08.30 - Gradska glazba, budnica

    09.30 sati - Gradsko groblje u Zadru - polaganje vijenaca na Središnjem križu 

    10.30 sati - polaganje vijenaca na spomen obilježje 3.bojne 4. Gardijske brigade Imotski sokolovi ulica Ante Starčevića

    18.00 sati - Hrvatsko narodno kazalište Zadar - promocija knjige Koracima istine u nadu Udruge Žene u Domovinskom ratu iz Zadra

Subota, 22. siječnja 2011. godine

    09.30 sati - Kašić- polaganje vijenaca

    10.30 sati - Islam Latinski - polaganje vijenaca

    12.00 sati - OŠ Posedarje, sveta misa

     

    Nakon mise nastupit će: KUD «Sv. Kuzman i Damjan» iz Slivnice, KUD «Vila Velebita» iz Jasenica, KUD «Luzarica» iz Pridrage i KUD «Podgorac» iz Starigrada - Paklenice

    12.30 sati - memorijalni maraton: Maslenica (Jasenice) - Posedarje - Novigrad (start utrke je na Masleničkom mostu, a cilj u Novigradu)

Nedjelja, 23. siječnja 2011. godine

    10.00 sati - Bibinje, Sportska dvorana - malonogometni turnir Maslenica '93., odbojkaška utakmica K.S.O. «Knin» - O.K.I. Zadar (sudjelovat će ekipe sastavljene od branitelja, braniteljskih udruga, postrojbi HV i MUP-a).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.