Ostalo / Zadarska županija

Plodovi zemlje i mora

Najulov 2015.: Tko su najbolji ribolovci Zadarske županije?

Najulov 2015.: Tko su najbolji ribolovci Zadarske županije?

U utorak, 22. prosinca 2015. godine u prostorima jedriličarskog kluba Uskok dodijeljene su nagrade jedanaestog natječaja za Najulov 2015. godine. Riječ je o natječaju Plodova zemlje i mora, popularnog priloga Zadarskog lista.

U velikom finalu našlo se 35 sudionika, a uz pobjednike Najulova proglašeni su i dobitnici Grand Prixa i Najpothvat, najuspješniji ribolovci za ulov pet najvećih riba zubaca, lubina, podlanice, lice, arbuna i najtraženijeg glavonošca lignje te dobitnici trofeja Ribarsko srce.

 

Kao i svake godine na svečanosti proglašenja pobjednika bio je nazočan župan Stipe Zrilić koji je rekao kako je tradicija ribarstva na mnoge načine povezana uz našu županiju i naše ljude. „More i ribolov često su bili jedini način preživljavanja za mnoge ljude, ribolovna znanja naših ljudi proširena su čitavim svijetom. Na ovaj način kroz športski ribolov pokazali ste svoja znanja i nastavili lijepe aktivnosti koje su usmjerene rekreaciji, ali promišljanju našem ponašanju prema moru i općenito prema okolišu koji nas okružuje. Osim što ovdje pokazujete svoje vještine i znanja treba imati i sreću koja je potrebna u svemu pa tako i u ribolovu", rekao je župan Stipe Zrilić i čestitao svima koji su imali takvu sreću. Župan je svima zaželio blagoslovljen Božić i puno sreće u 2016. godini.

Najribolovcima čestitao je i gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta.

Ove godine natjecatelji su ostvarili ulov ukupne težine 293,966 kilograma, od čega je 275,646 kilograma bila riba, 9,92 kilograma su bili glavonošci.

Iako su neki ulovi već polovicom natječaja iskočili u prvi plan, neizvjesnosti je bilo do posljednjeg trena.

Najvećeg arbuna, teškog 1,17 kg ulovio je Dinko Denona, najvećeg zubaca teškog 10,06 kg ulovio je Marin Huzjak, nagradu za najlubina osvojio je Josip Paštrović za lubina teškog 10,5 kg, za najpodlanicu tešku 6,2 kg nagradu je dobio Luka Baričić, a za najlicu tešku 20,2 kg Boris Mandić. Najlignju je ulovio Andrija Lenkić, a težila je 1,62 kg.
Četiri ulova i to dvije podlanice i dva lubina odnijeli su prevagu u odluci ocjenjivačkog suda u dodjeli nagrade za Ribarsko srce. Ove godine ovu jedinstvenu nagradu osvojio je Martino Čulina. U kategoriji Najpothvat 2015. godine nagradu za nesvakidašnji ulov osvojio je Darko Dellorco za ulov lubina teškog 2,3 kilograma. Lubin je ulovljen spinningom po ekstremno jako jugu, strogo ciljanom varalicom što se smatra daleko najsportskijim pristupom u sportskom ribolovu što je bio osnovni razlog zbog kojeg je ocjenjivački sud donio ovu odluku.

Krunu ovogodišnjeg natječaja - Najulov i Grand Prix 2015 odnjeli su:
3. mjesto - Josip Paštrović (lubin od 10,5 kg), 2. mjesto - Duje Šešelja (sipa teška 2,7 kg) i 1. mjesto - Antonio Koščica (sipa teška 2,8 kg).
Grand Prix s ulovom lice teške 20,26 kg nagradu je osvojio Boris Mandić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.