Ostalo / Zadarska županija

38. Kolegij

Stipe Zrilić o Centru za gospodarenje otpadom: Vjerujem da će projekt biti prihvaćen

Stipe Zrilić o Centru za gospodarenje otpadom: Vjerujem da će projekt biti prihvaćen

''Otpad je jedan od značajnih problema današnjice i treba ga ozbiljno rješavati", kazao je župan Zrilić

Župan Stipe Zrilić osvrnuo se na 38. Kolegiju na krive informacije koje se u posljednje vrijeme pojavljuju o projektu izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Zadarske županije.

„Šire se dezinformacije na koje se moram osvrnuti. Tvrtka Eko d.o.o predala je projektni prijedlog za odobrenje sredstava za financiranje tog važnog projekta.

Projekt je napravljen po svim propisima i trenutno je na ocjenjivanju u Ministarstvu zaštite okoliša. Vjerujem da je nemoguće da projekt ne bude prihvaćen", rekao je župan Zrilić i dodao da su u pripremi projekta sudjelovali i konzultanti Europske unije te je on u cijelosti usklađen s pravnom stečevinom EU u području okoliša .

Zamjenik župana Božidar Longin naglasio je kako je u ovoj fazi svaka izmjena nemoguća jer su već provedene sve potrebne dozvole i studije. „Bilo kakva izmjena značila bi potrošene četiri godine", kazao je Longin.

Vrijednost investicije procijenjena je na 385 milijuna kuna. Projekt će se 90% sufinancirati novcem iz EU fondova i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a Grad Zadar i Zadarska županija osigurat će 10% sredstava potrebnih za realizaciju projekta.

„Vjerujem da će projekt biti po planu realiziran te da će Zadarska županija dobiti samoodrživ centar za gospodarenje otpada. Otpad je jedan od značajnih problema današnjice i treba ga ozbiljno rješavati", kazao je župan Zrilić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.