Ostalo / Zadarska županija

Redovne aktivnosti

Održana izvještajna Skupština Obrtničke komore Zadarske županije

Održana izvještajna Skupština Obrtničke komore Zadarske županije

Obrtnička komora Zadarske županije održala je svoju redovnu izvještajnu Skupštinu.

Skupštini je nazočila većina njezinih članova zajedno sa članovima Upravnog odbora I Nadzornog odbora. Sjednicu je vodio podpredsjednik Komore Ante Lukačić umjesto službeno odsutnog predsjednika Stjepana Kneževića.

Prema dnevnom redu sjednice Skupštine, razmatrani su prijedlozi Izvješće o radu Komore za 2015. te Godišnje financijsko izvješće sa bilješkama za 2015.

Rasprava oko Izvješća o radu, u kojoj su najvećim dijelom, sudjelovali članovi Skupštine: Mladen Malta, Vladimir Šarunić, Josip Smoljan i Davor Hofman protekla je sa krtičkim osvrtom na rad cehova odnosno nezainteresiranost članova ceha za aktivnijim radom u detektiranju problema i zahtjeva struke.

Apelira se na nove obrtnike da se uključe u rad svoje Komore jer jedino kroz Komoru kao obrtničku asocijaciju mogu institucionalno djelovati na zakonodavce.

Na kraju rasprave, Izvješće o radu Komore za 2015. je jednoglasno usvojeno.

Usvojeno je, jednoglasno, i Godišnje financijsko izvješće Komore za 2015. godinu. Rasprava u svezi ovog izvješća bila je kratka obzirom da su prihodi u odnosu na prethodne godine uvelike smanjeni usljed umanjenja obveznog komorskog doprinosa za 56 % te smanjenog broja obrta uslijed otežanih gospodarskih prilika i nepovoljnih regulatornih okvira.

Nedostakom financijskih sredstava isključene su razne aktivnosti koje dodatno destimuliraju obrtnike u organizaciji i provođenju planova za razvoj svoje struke. Financijsko izvješće je na kraju 2015. završilo sa minusom te je u planu provođenje daljnjih restrikcija.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.