Ostalo / Zadarska županija

Zadarska županija godišnje izdvaja 700 tisuća kuna za brodicu Eko C1

Zadarska županija godišnje izdvaja 700 tisuća kuna za brodicu Eko C1

A što je s vatrogasnim brodom Vatrogasne zajednice?

Zadarska županija sa 700 tisuća kuna godišnje financira brod koji je u protekle dvije godine isplovio svega jednom i to - na vježbu. Riječ je o brodici - čistač mora Eko C1 koja bi trebala intervenirati u slučaju onečišćenja moru.

A što je s vatrogasnim brodom? Vatrogasna zajednica ima brod za intervencije na moru, ali je nepoznato u kojoj je fazi opremanje tog plovila. O tome se govorilo danas na sjednici Županijske skupštine, prenosi Radio Zadar. 

- Zadarska županija s tvrtkom Ciklon ima sklopljen ugovor. Za taj ugovor godišnje naša županija plaća preko 700 000 kuna, pojednostavljeno rečeno, oko 2 000 kuna dnevno. S druge strane, Vatrogasna zajednica Zadarske županije ima brod za brze intervencije na otocima. Dokud se stiglo s opremanjem vatrogasnog broda? upitao je potpredsjednik Županijske skupštine Zadarske županije Tomislav Šarić iz HSP AS.

Župan Stipe Zrilić je u odgovoru naveo kako se brod od 700 tisuća tisuća kuna dijeli s Ličko-senjskom županijom a Vatrogasna zajednica treba izaći s jednim kvalitetnim prijedlogom.

- Ja taj prijedlog nisam vidio! Po ovom Vašem prijedlogu neka se Vatrogasna zajednica izjasni što želi i kako želi poboljšati sustav - odgovorio je župan.

Dodajmo i da je došlo do promjena u sastavu Županijske skupštine. Josip Zubović je reaktivirao svoj vijećnički mandat umjesto Zdravka Šarića. Željka Čulinu, vršitelja dužnosti ravnatelja Opće bolnice Zadar, zamijenio je Nikica Čalušić, a u stanju mirovanja je i mandat Željka Dilber čije će mjesto upotpuniti Vladimir Šarunić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.