Ostalo / Zadarska županija

Poziv

Započinju prijave za najuzorniju hrvatsku seosku ženu

Započinju prijave za najuzorniju hrvatsku seosku ženu

Projekt najuzornije hrvatske seoske žene pokrenula je Zagrebačka županija prije točno 17 godina. Ovim projektom u organizacije Udruge „Uzorne hrvatske seoske žene" radi se na promociji tradicijskih vrijednosti  s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu.

 

Kroz ovaj projekt Udruga posredno utječe na poticaj razvoja ruralnih sredina; svaka od kandidatkinja koja sudjeluje u izboru predstavlja kraj iz kojeg dolazi (općinu i županiju) kroz ono što ona radi i kroz način na koji ona doprinosi njegovom napretku.     

Začetnik ideje i projekta Izbora „Najuzornije hrvatske seoske žene" je mr.sc. Josip Kraljičković (pročelnik Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalne i međunarodne suradnje) iz Zagrebačke županije koja je koljevka ove manifestacije.

Ove godine završna svečanost proglašenja najzornije hrvatske žene održat će se  15. listopada 2016.g. u Požeško -slavonskoj županiji, u Kutjevu, odakle potječe prošlogodišnja pobjednica Marija Ribičić.

Prijave za izbor najuzornije žene su još uvijek otvorene pa Udruga poziva županije, općine, LAG-ove i lokalne medije da potaknu izbor i populariziraju ovu vrijednu tradicionalnu manifestaciju. Uz brojne partnere projektu se ove godine pridružuju i novi koji će osim plaketa i pohvalnica osigurati i novčane nagrade za najuzornije seoske žene.

Ukoliko želite više informacija o ovom izboru javite se na kontakt; Dragica Vučković (mob. 098/930-6055, e-mail; vuckovic.dragica@gmail.com).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.