Ostalo / OI 2008

Stolni tenis, četvrtfinale

Primorcu nedostajala podrška navijača

Primorcu nedostajala podrška navijača

Zoran Primorac i Jörgen Persson odigrali su četvrtfinalni meč na Olimpijskim igrama, a ta dva igrača iza sebe imaju točno - dvanaest nastupa na Igrama.

Svaki od ova dva igrača nastupio je na šest Olimpijskih igara i meč kojeg je Persson dobio 4-1 u setovima bio je pomalo romantičan dvoboj dva stolnotenisača koja su odolijevala poplavi Kineza i na ovom stolnoteniskom turniru.

Na kraju su polufinale Pekinga izborila tri kineska reprezentativca i Persson.

- Šteta dobrog početka. Poveo sam 1-0 u setovima i da sam bolje otvorio drugi set moglo je završiti drugačije. No, neću time smanjiti pobjedu Perssona koji je uhvatio sjajnu formu, koji ovdje igra odlično i koji je zasluženo otišao u polufinale - rekao je 39-godišnji Primorac i dodao:

- Naravno da nije crno, ali smeđe mi je pred očima. Tugovat ću za ovim porazom, moram, ali nakon svega ću se osjećati ponosnim jer sam stvarno napravio dobar rezultat u Pekingu. Žao mi je još jedne stvari. Persson je imao veliki broj navijača i to mu je sigurno pomoglo. Mene osim nekoliko cura iz reprezentacije i još par ljudi nitko nije gledao i podržao - rekao je Primorac i primjetio:

- Žao mi je što nije bilo mojih navijača, jer nije valjda da su tih pet-šest navijača jedini Hrvati u Pekingu. Borim se kao lav ovih dana, ali, eto, drugi to nisu gledali i vidjeli. Osjećao sam se kao da igram u Švedskoj.

U četvrtom setu je Primorac imao priliku izjednačiti na 2-2 u setovima. No, set prilika je otišla u zrak.

- Imao sam set loptu, dominaciju u poenu, ali Persson je svaki put na bitan poen igrao dobro. Stiskao je, izvukao se, igrao bolje, moram to priznati - završio je Primorac.

Stolni tenis, četvrtfinale (m):

Ma Lin (Kin) - Sang Eun Oh (J. Kor) 4-0 (11-3, 11-5, 11-9, 12-10)

Liqin Wang (Kin) - Ruiwu Tan (Hrv) 4-0 (11-7, 11-5, 11-8, 11-8)

Jörgen Persson (Šve) - Zoran Primorac (Hrv) 4-1 (7-11, 11-6, 11-8, 14-12, 11-9)

Hao Wang (Kin) - Lai Chak Ko (Hkg) 4-1 (11-7, 8-11, 11-6, 11-7, 11-9)

Parovi polufinala:

Hao Wang - Persson

Ma Lin - Liqin Wang


Reci što misliš!