Ostalo / OI 2008

Sport i ljepota

Alexandra Orlando najzgodnija sportašica OI, Blanka četvrta

Alexandra Orlando najzgodnija sportašica OI, Blanka četvrta

"Vitka gospođica je jedna od kandidatkinja za zlatnu medalju, a Hrvati najviše nade polažu upravo u njezino zlato" - o Blanki

Prema anketi jedne azijske internetske stranice, Blanka Vlašić drži četvrto mjesto najzgodnije sudionice Olimpijskih igara. Opisana je kao 34-godišnja hrvatska atletičarka koja trenutačno ponosno sjaji na prvom mjestu skakačica u vis.

"Vitka gospođica je jedna od kandidatkinja za zlatnu medalju, a Hrvati najviše nade polažu upravo u njezino zlato. Uz jednu srebrnu i jednu brončanu medalju, Blanka je osvojila šest zlatnih medalja na međunarodnim natjecanjima", stoji u tekstu ispod Blankine fotografije.

Prva na ljestvici najzgodnijih sportašica u Pekingu je Alexandra Michel Orlando, 21-godišnja ritmička gimnastičarka iz Kanade gdje drži rekord kao najuspješnija sportašica u razdoblju od 2003. do 2007. godine.

Druga na listi je ukrajinska tenisačica Alyona Volodymyrivna Bondarenko, djevojka koja je u paru sa sestrom Kateryanom osvojila ovogodišnji Australian Open. Isti takav uspjeh nisu uspjele ostvariti u Pekingu, pa im je bronca iz ruku iskliznula zbog Zhenge Jie i Yan Zi koje su stajale na drugoj strani mreže. Treća je Amerikanka Amanda Ray Beard, 26-godišnja plivačica koja sudjeluje na Olimpijskim igrama od 1996. godine te ukupno osvojila sedam medalja od kojih su dvije zlatne.

Iza Blanke Vlašić koja ponosno stoji na četvrtom mjestu, našla se 30-godišnja Heather Blaine Mitts, djevojka koja je za svoj sport izabrala američki nogomet, a za reprezentaciju igra obranu. Rođena je u Cincinnatiju u državi Ohio, a na ovim je igrama zajedno sa svojom momčadi osvojila zlatnu medalju pobijedivši Brazilke s 1-0.

Još jedna sportašica s ovih prostora našla se na listi najljepših natjecateljica, a riječ je o Srpkinji Jeleni Janković. Prvog dana Olimpijskih igara bila je pozvana od strane Pekinga da sudjeluje na UNICEF-ovom događaju "Pobjednici za djecu". Ubrzo je morala napustiti Kinu zbog ozljede.

Na sedmom se mjestu našla američka atletičarka Jennie Lynn Finch, djevojka za koju mnogi tvrde kako bi odlično prošla i u ulozi modela. Za njom kaska slatka 27-godišnja Australka Lauren Elizabeth Jackson koja je zbog svoje visine rođena košarkašica. Iako je u sportskoj karijeri mnoge borbe vodila s ozljedama u laktu, Lauren nastavlja s igrom i osvajanjem medalja za svoju zemlju.

Očekivano, ovakve ljestvice teško da mogu zaobići rusku tenisku zvijezdu Mariju Šarapovu, trostruku pobjednicu Grand Slamova koja je u Pekingu bila više uplakana nego nasmijana jer se morala povući iz natjecanja zbog ozljeda u ramenu. Jedna od najpoznatijih atletičarki na svijetu, 27-godišnja Šveđanka Susanna Kallur, sprinterica je koja je zasluženo zasjala na ovoj zavidnoj listi. Na Europskim prvenstvima je osvojila ukupno tri zlatne medalje, međutim, u Pekingu je bila tek četvrta što smatra najgorom mogućom pozicijom.

Još jedna od onih koje su se zbog ozljede morale povući s Olimpijskih igara je Tatiana Golovin, Francuskinja zbog čijih teniskih rezultata luduje cijela Francuska. Nažalost, u rodnu se zemlju ovih dana morala povući ranije od planiranog jer je od samog starta imala velikih tegoba u leđima. Posljednja na listi je Victoria Pendleton, brzinska biciklistkinja koja je dosad osvojila osam zlatnih medalja uključujući i ove Olimpijske igre.

 


Reci što misliš!