sočno i kvalitetno made in zadar
Bepinina čarolija: Nataša Šalina kreira čudesno lijepe i ukusne slastice koje će vas osvojiti "na prvu"!
Njezina su specijalnost torte. Ali to nisu samo lijepi kolači, zaista, to su prava umjetnička djela. Bepinina čarolija će veseliti sve koji znaju prepoznati umijeće i puno strpljenja i ljubavi!
Kažu, kada radiš ono što voliš, čini se kao da ne radiš. Kada se u nešto zaljubiš još u djetinjstvu, često se tome "vratiš" kasnije u životu, jer te ispunjava osjećajima ugode, mira i zadovoljstva.
Postaje tvoja antistres terapija.
To se dogodilo i našoj sugrađanki Nataši Šalina, koja nas je oduševila kreativnošću u pripremi slastica.
Njezina su specijalnost torte. Ali to nisu samo lijepi kolači, zaista, to su prava umjetnička djela.
Razgovarali smo s Natašom i zanimalo nas je odakle ta ljubav prema pripremi kolača, deserta i torta.
- Počelo je to već u djetinjstvu, uz mamu. Uvijek sam promatrala kako se rade kolači, a onda sam se i sama ohrabrila i počela pomagati. Mnoge obiteljske recepte čuvam i danas, to su oni nostalgični, u rukopisu, na papirima su još mrlje od ulja, brašna. To je nešto stvarno posebno i mislim da sam tu njihovu ljubav i sama prenijela u ovo što sada radim.
A nastavilo se nekako spontano, naime, prijatelji i obitelj zamolili bi me da im napravim nešto posebno za prilike poput rođendana, slavlja, obljetnica...a i ja sam nekako znala sama odlučiti za Božić ne kupovati poklone u trgovinama, već ispeći mnoge kolačiće i keksiće, lijepo ih dekorirati i poklanjati bližnjima, tako je sve nekako krenulo, priča nam Nataša.
Svakako je postojao i jedan ''okidač'', bila je to svadba njezine kćeri Tee, koja je svojoj majci odlučila dati povjerenje i pravi zadatak - svadbeni domjenak. Tu se Nataša dodatno ohrabrila. S vremenom je sve više napredovala, i to uz podršku sestre i supruga.
Letimičnim pregledom njezinog Instagram profila pod nazivom
Bepinina čarolija ne možemo a da se ne zapitamo - ma koliko
vremena treba za jednu spektakularnu tortu?
Meni se osobno najviše svidjela jedna raskošna crna, koje se ne
bi posramio ni dvor Marije Antoanete.
- Treba dosta vremena, ali sve je u planiranju! Znam započeti s primjerice valjanjem i oblikovanjem kora, onda sljedeći dan posvetim kremama i tek treći dan finaliziram tortu.
Baziram se na sezonskim i kvalitetnim namirnicama, jako mi je važno da je okus savršen, čak manje nego sam vizualni dojam koji je naravno, bitan, ali onaj wow efekt kada probate prvi zalogaj, e to je to, sočnost i kvaliteta, kaže Nataša.
Izrada slastica slovi kao najteže kulinarsko umijeće.
Nataša priznaje da se pridržava recepta, ali ako osjeti da može improvizirati, upravo to i radi.
Nekada prevodi recepte, nekada malo pomakne procese, želi zadovoljiti okus i izgled. Podrijetlom iz Italije, oduševljavaju je izvorni moussevi, ali i neki istočni pravci. Ona se ne libi složiti kombinaciju poput crnog ribizla, maka, bazge... Voli raditi mousseve, želee, kompotiće, a najviše voli spajati nespojivo. Primjerice, torta od mrkve i sira, oraha, sa želeom od naranče...mašta je vodilja.
Nataša uživa i u pripremi nekih "klasika", poput tzv. Red velvet torte, božićnih kućica, ali predivne Pavlove, koju ukrašava maćuhicama.
Smatra da joj odlično ide ukrašavanje buttercreamom, a kada je riječ o trendovima u svijetu slastica, daleko je od toga. Ona će uvijek krenuti nekim svojim putem.
A taj put doveo ju je i do odluke o profesionalizaciji - krenula je na usavršavanje za slastičara, nakon koje će imati još više motivacije ali i samopouzdanja.
Bepinina čarolija nastavit će veseliti sve koji znaju prepoznati umijeće i puno strpljenja i ljubavi!
Instagram:
Vezane vijesti
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Marko Pupić Bakrač bavi se temom zdravstva u Zadru, njegov dopis donosimo u cjelosti
-
U samo nekoliko dana skočio je broj potpisa peticije udruge Prijatelji životinja za zabranu bučne pirotehnike!
-
Zadar wine festival organizira zanimljivu radionicu 15.siječnja u hotelu Kolovare
Izdvojeno
-
Hrvatska je druga najangažiranija država u svijetu (u odnosu na broj stanovnika), čije civilno društvo šalje humanitarnu pomoć u Ukrajinu, zahvaljujući uvelike predanom, angažiranom i stalnom radu 300 volontera udruge DOBRO DOBRIM DoDo.
-
Marko Pupić Bakrač bavi se temom zdravstva u Zadru, njegov dopis donosimo u cjelosti
-
Republika Hrvatska je na današnji dan prije 33 godine, 15. siječnja 1992. postala međunarodno priznata država, a istoga datuma, 15. siječnja, ali 1998. završena je i mirna reintegracija kojom je u ustavno-pravni poredak Hrvatske vraćeno dotad okupirano hrvatsko Podunavlje.
-
Pročitajte dnevni horoskop i doznajte što vam za današnji dan predkazuju zvijezde
Reci što misliš!