Ostalo / Intervjui

zadarska vina

Ana Fiolić: Nagrada je došla u pravo vrijeme, rose iz 2023.predstavljamo 1. svibnja

Ana Fiolić: Nagrada je došla u pravo vrijeme, rose iz 2023.predstavljamo 1. svibnja
eZadar Foto

Mi smo se već uvjerili u opojnost zadarskog rosea koji dolazi iz vinarije Fiolić, a sada je stiglo i vrijedno priznanje. Srebro s najvećeg specijaliziranog natjecanja za rosé vina na svijetu - Concours Mondial de Bruxelles

Hrvatski vinari osvojili su ukupno 17 medalja, osam zlatnih i devet srebrnih.

Likeri i vina Fiolić streme ka brendiranju Hrvatske na svjetskoj vinskoj karti, a ponosna Ana Fiolić kazala nam je nešto više o natjecanju, te otkrila kada možemo posjetiti Wine garden na zadarskom Polutoku.bd687fdcdf711da75c3eeb2b51386ec7.jpg?v=2Na ovogodišnje ocjenjivanje roséa koje se održavalo u Splitu zahvaljujući Udruženju Vino Dalmacije pristiglo je 1200 uzoraka iz cijelog svijeta, od toga 33 rosé vina su bila iz Hrvatske. 

- Naš rosé našao se u 18 hrvatskih koji se okitio medaljom na tom prestižnom vinskom natjecanju, pa smo jako sretni i ponosni.

Ova nagrada nam je zapravo došla u pravo vrijeme jer u ovo doba plasiramo novu berbu, onu iz 2023., po barovima, restoranima i hotelima, tako da zapravo tajming nije mogao biti bolji. 1. svibnja otvaramo Wine garden pa ćemo imati priliku probati taj rose, svi se radujemo ovoj sezoni nadam se stvarno da će biti uspješna i pozivam i ovim putem sve domaće ljude koji su nam podrška svio ovo vrijeme, da i ove godine dođu u svoju vinsku oazu na čašu lokalnog vina uz isto tako fine lokalne zalogajčiće!
 


Reci što misliš!