Ostalo / Intervjui

Njezin je život glazba

Lucija Grabovac: Najljepše je kod mladih prepoznati i njegovati volju i želju za sviranjem i pjevanjem

Lucija Grabovac: Najljepše je kod mladih prepoznati i njegovati volju i želju za sviranjem i pjevanjem

Radi u glazbenoj školi, pjeva u a capella skupini a.k.a. Crescendo, bendu Seven and counting, surađuje s kolegama glazbenicima, simpatična, topla i vrijedna!

Snimila je spot za novi singl Serenity koji najavljuje pozitivno ozračje proljetnih dana. Njezin je život glazba, stoga smo odlučili porazgovarati s Lucijom Grabovac!

Možeš li nam reći malo više o pjesmi, kada te najviše lovi inspiracija, pjesma ima proljetni vibe - je li to tvoje omiljeno godišnje doba?

- Pjesma je napisana tokom zime, ali ima proljetni vibe, da. Nastala je sasvim spontano dok sam gledala u kamin i vatru, iz toga proizlazi stih "Crackling of the wood". Što se tiče godišnjih doba, volim proljeće jako, ali smatram da svako godišnje doba ima svoju čar.

Radiš u glazbenoj školi i susrećeš se s mladim talentima. Što najviše primjećuješ kod njih a možda te podsjeća na tebe u mlađim danima? Koliko je to zahtjevan posao - fizički i emocionalno?

Najviše primjećujem ljubav prema glazbi, neiscrpnu volju i želju za sviranjem i pjevanjem.

Volim rad s ljudima te fizički rad također, tako da se pritom uspostavi jedan lijepi balans. Također, radim i s Mirjanom Govorčin, ona je mlada i talentirana glazbenica, možete ju vidjeti na brojim natjecanjima i izvan Zadra.

Zajedno radimo na njenim autorskim pjesmama koje sklada. Sve piše sama, dok je ja pratim gitarom i prekrasno je svjedočiti kako mlada osoba piše tako duboke i zanimljive tekstove.

Da možeš snimiti duet s nekim glazbenikom - živim ili ne - s kim bi to bilo?

Da mogu snimiti duet, bio bi to duet s pokojnom frontmenicom The Cranberriesa - Dolores O'Riordan. Njen vokal smatram jako specifičnim i inspirativnim.

ffeffed2cdbb02c4646a3e1e71d48fc9.jpg?v=2Ima li ove godine Hrvatska šanse na Eurosongu, što misliš o cijeloj toj priči?

Rekla bih da uvijek imamo šanse na Eurosongu, svakako sam podrška mladim kolegama glazbenicima i nadam se da ćemo imati čim bolji rezultat na Eurosongu.

Kada te možemo čuti uživo uskoro? Planovi s Crescendovcima?

Pa nadam se da ćemo se vrlo skoro čuti uživo, imam neke ideje, ali to ću ostaviti za drugi put kao iznenađenje.

Što se tiče A.K.A. Crescenda, ovo ljeto drugu godinu zaredom planiramo a cappella festival pod nazivom "CROappella".

Održat će se od 26. do 28. srpnja u Zadru, te ove godine ponovno dovodimo "oca suvremene a cappella glazbe" - Deke Sharona, koji će održati radionice a cappella pjevanja, a zadnju večer planiramo i cjelovečernji koncert.

Osim toga, planiramo i još neka iznenađenja, ali o tome više u nadolazećim mjesecima kako se festival bude približavao. Svakako možete zapratiti "CROappellu" na instagram stranici, gdje ćemo objavljivati sve novosti vezane uz sami događaj.


Reci što misliš!